Pirmā Latvijas saldējuma krava ceļā uz Ķīnas tirgu

34

Komentāri (34)

simourg 19.12.2016. 11.32

Vienkāršākais aizdevums vai finansējums biznesa izaugsmei, sākot no EUR 30 000 kopā ar Cityfinances Vairāk cityfinances.lv

0
0
Atbildēt

0

Ēriks 20.05.2015. 23.16

Nez vai ķīniešiem arī tirgos saldējumu,kurš pilns ar guāra sveķiem un citiem E-draņķiem,kā Latvijā?

0
-2
Atbildēt

7

    morgenstern > Ēriks 20.05.2015. 23.36

    Kopš kura laika Ķīna kļuvusi par ekoloģijas lielvalsti?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Ēriks 20.05.2015. 23.46

    Ēriks

    Ar ko guāras sveķi būtu sliktāki par līdzīgiem pektīnu vai agar agar?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > Ēriks 21.05.2015. 01.38

    Cik zinu, viņiem tajās valstīs svarīgāk, lai pārtika būtu iepakota pēc iespējas vairāk plastmasā. Sastāvs ir sekundārs.

    Iepakojuma atkritumu apjoms pie viņiem ir baiss.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 21.05.2015. 07.54

    Tomēr kā tiek uzsvērts šajā žurnālistu publikācijā, nav saprotams, kāpēc viena saldējuma sastāvā nepieciešami pat trīs stabilizētāji, turklāt nozarē tas ir savdabīgs zelta standarts: karagināns (E407), guāra sveķi (E 412), akācijas sveķi (E 410). Cik pamatota ir to lietošana sasalušam produktam? Ja vēl ņem vērā, ka, piemēram, par guāra sveķiem ES rekomendācijas ir šādas: “Uz guāra sveķus saturošu pārtikas produktu etiķetes redzamā vietā jābūt īpašai norādei par iespējamu gremošanas traucējumu risku.”

    Diemžēl, pārtikas rūpniecība ir viena no tām nozarēm, kur cenšas samazināt ražošanas izmaksas un gādā, lai produkts gadiem varētu stāvēt veikalu plauktos, tiek izmantoti arvien jauni dažādu pulveru un e-vielu sajaukumi, kas it kā atvieglojot ražošanu un nodrošinot nemainīgu izstrādājumu kvalitāti, taču, saprotams, ka tas viss ir tikai bizness. Līdz ar to, lai pasargātu gan sevi, gan savus bērnus, kam vasarā saldējums ir viens no tīkamākajiem kārumiem, tiek aicināts izvēlēties saldējumu, kas satur pēc iespējas vairāk piena un krējuma, izvairoties no neskaitāmām e-vielām to sastāvā.

    http://www.tirailatvijai.lv/raksts/57334

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Ēriks 21.05.2015. 08.19

    Ēriks

    Šīs vielas visas ir līdzīgas pektīnam, ko cilvēki, kuri ir par smalku, lai ēstu Latvijas ekoloģiskos ābolus ar visām mizām, par bargu naudu pat pērk aptiekās, lai tas koagulētu un izvadītu sūdus no asinīm. Ikviens sevi cienījošs cilvēks pats var savām vajadzībām to saražot no ābolu biezumiem pēc sulas izspiešanas, vai ekstrahēt agar-agar no Baltijas jūras aļģēm. Sevi cienījošs cilvēks arī saldējumu pagatavos pats, bet iesaistot procesā bērnus, šo nodarbi padarīs par ģimenes svētkiem.

    Saldējums nav ikdienas pārtika un galvenais, lai tas labi garšo un atsvaidzina. Tici man, lielākā saldējuma vaina ir tā augstā kaloritāte, citā ziņā tas neiekļūs pat mūsu kaitīgo produktu pirmā simtā.

    p.s. Krieviem piederošā “Food Union” produkcija noteikti nebūs “košers” un latviešiem to vajadzētu boikotēt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 21.05.2015. 08.45

    Nu tad kāpēc mūsu ražotāji netaisa pektīnu no ābolu mizām,bet importē kaut kādus sveķus no otras pasaules malas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Ēriks 21.05.2015. 09.01

    Ēriks

    Labi zini, ka LC čekas pederasti cik spēja iznīcināja Latvijas rūpniecīb un šo procesu, kremļa izrīkoti, turpina ZRP(v) slampas, zagļi un pederasti. Kādreiz Latvijā, kolchozā “nākotne” ražoja agar agar no Baltijas brūnaļģēm.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam