Kariņš: Nevarēšu pieņemt nevienu lēmumu, kas nāk mūsu sabiedrībai par ļaunu • IR.lv

Kariņš: Nevarēšu pieņemt nevienu lēmumu, kas nāk mūsu sabiedrībai par ļaunu

16
Arturs Krišjānis Kariņš. Foto: Edmunds Brencis

Viņš pārstāv mazāko Saeimas frakciju, bet tagad – nu jau kā trešais prezidenta uzrunātais premjerministra amata kandidāts – veido valdību. Krišjānis Kariņš (JV) pats uzskata, ka valdību viņš veido tāpēc, ka viņu aicināja citas partijas.

Ceturtdien žurnāla Ir intervijā Kariņš saka, ka “nevarēšu pieļaut vai pieņemt jebkādu lēmumu, kas, manuprāt, nāk mūsu sabiedrībai par ļaunu. Es šobrīd nevaru iedomāties, ka kāds virzītu ko tādu, bet tad vai nu būtu jāmaina lēmums, vai nu jāmaina mani”.

Kariņš valdības veidošanu un darbu valdībā uztver kā atbildību. “Lai arī kādu sakritību dēļ esmu aicināts, nav neviena man zināma iemesla, kāpēc es to nevarētu darīt, un ir pat vairāki iemesli, kāpēc es domātu, ka mana pieredze būtu lietā liekama,” viņš teic. Turklāt pats uzskata, ka viņam ir viens labums — “labas, draudzīgas attiecības un diezgan spēcīgs atbalsts starptautiski. Esmu ilgstoši strādājis Eiropas lielākajā un politiski spēcīgākajā ģimenē, un tas nav mazsvarīgi. Neesmu izniris no zila gaisa”.

Par pašiem pirmajiem valdībai veicamajiem darbiem Kariņš intervijā teic, ka tās ir divas lietas, kas turklāt būs jāveic nekavējoties — Kontroles dienesta vērtējums un FKTK vērtējums. Atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē Māra Kučinska (ZZS) valdības paveikto Moneyval rekomendāciju ieviešanai un izstrādāto plānu, Kariņš atbild: “Mums kā valstij tika dots 12 mēnešu periods, kurā laboties. Man īsti nav skaidrības, vai tas ir vai nav noticis. Dara bažīgu, piemēram, ka mūsu vēstnieks ASV Teikmaņa kungs sniedza medijiem interviju, kurā diezgan skarbi pateica, ka nav viss kārtībā. Tātad viņš kā diplomāts saņem signālus no mūsu partneriem.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (16)

Sskaisle 10.01.2019. 09.55

Un vēl –

neviens medijs , neviens žurnālists tā arī nav bijis gana drosmīgs pateikt, ka tieši NA dēļ, Rīgu turpina graut un postīt SC un GKR – cilvēki …. aiz kokiem neredzam vilku un traki, ka tā …

Viestur Kairish
8. janvāris plkst. 09:10 ·
RĪGAs iznīcināšana.

Vai man vienam liekas, ka Rīga tiek apzināti un brutāli iznīcināta? Un tā nav tikai skumji banālā sirsniņa kā garumzīme uz pilsētas nosaukuma un apsveikums 8. martā uz okupācijas muzeja. Tiek dedzinātas vēsturiskās ēkas. Īpaši Āgenskalnā. Gadiem ilgi tās stāv īpašnieku pamestas, līdz apzināti tiek novestas līdz graustu līmenim, tad nojauktas, vai sliktākajā gadījumā nodedzinātas. Lai uzceltu kārtējās bezgaumīgās augstceltnes “koka Rīgas” vai jūgendstila ēku vietā. Tas notiek Rīgas domes acu priekšā un, visticamāk, ar aktīvu līdzdalību. Kas būs nākošā ēka? Rīga tiek iznīcināta! Tā vairs nebūs “mūsu” Rīga, bet “viņu”. Ušakova, Amerika, Burova un bezzobainās Rīgas opozīcijas Rīga. Un milzīgs kauna traips bijušās valdošās koalīcijas partiju sejās, kuras atdeva cīņu par Rīgu vēlēšanās, nespējot vienoties ne par spēcīgu mēra kandidātu, ne par jēgpilnu Rīgas nākotnes vīziju. Pieprasu respektēt manas – Rīgas pamatiedzīvotāja tiesības un jūtas, un atjaunot jūgendstila ēku Raņķa Dambī tās vēsturiskajā izskatā. Kā arī rūpīgi izmeklēt (ja tas ir iespējams uz ātru roku nojauktajā ēkā) ugunsgrēka iemeslus un vainīgos saukt pie atbildības. Par atbildību uzskatu vēsturiskās ēkas pilnīgu atjaunošanu.

Lietotāja Viestur Kairish attēls.

+5
0
Atbildēt

1

    lindab456 > Drosma 10.01.2019. 16.26

    Simboliski – jūgendstila ēku komplekss Kalnciema 2b ar visu savu vēstījumu bija liecinieks un kalpoja kā fons Simtgades svinībām krastmalā. Ir pēdējais brīdis sākt domāt, tas kas notiek ar vēsturisko Rīgu, nav atsevišķi gadījumi, tā ir “iestrādāta” sistēma. Kā tā darbojas var vērot “jaunās Vecrīgas” būvlaukumā. Manā izpratnē, kopaina ir apokaliptiska – jau šobrīd liela daļa vēsturiskās apbūves ir potenciāli būvlaukumi kvartālu robežās, klusējot pazūd unikālas kultūrvēsturiskās liecības.
    Par nožēlu nevar teikt, ka rūpējoties par vēsturisko Rīgu, valsts un pašvaldība, oficiālie pieminekļu sargi būtu sadevušies rokās. Drīzāk otrādi, NĪN un “bezdievīgie” sodu skaitītāji, apgrūtinājumi vienos vārtos un graustu politika tikai pieņem savus apgriezienus. Meklējot vainīgos, vispirms jāskatās uz izpildītājiem un labuma guvējiem.
    Ja runa iet par NA atbildību – tad tā ir malā stāvēšana, skaidras nostājas trūkums un pieļaušana, ka tiek ekonomiski drupināts vēsturiskais kopums: vēsturiskais īpašums un vietējie iedzīvotāji. Pārraujot pārmantojamību, neizdosies saglabāt secīgu, loģisku vēsturiskās pilsētas attīstību.
    No cilvēciskā un pilsoniskā skatu punkta nebeidz pārsteigt un sarūgtināt tas, ka nav panākts vispārējs atbalsts represijās cietušajiem, izsūtītajiem un viņu ģimenēm, kas ir vēsturiskie īpašnieki un denacionalizētajai t.i., pamatā, vēsturiskajai Rīgas daļai.

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > lindab456 10.01.2019. 16.45

    https://info.riga.lv/lv/news/piespiedu-karta-tiks-sakartots-grausts-vilandes-iela-11?12870

    jā Linda – situācija ir vairāk kā tragiska , bet mīļā – esi godīga – iesaistītas šais noziegumos ir visas partijas, tomēr tieši NA šai ziņā ir karognesēji –
    un vēl es uzskatu, ka Rīgas “pataisīšana” par kremļa priekškambari – kaut vai mafiozņiku kontrolētā Kaļķu iela utt utjprj – tā ir visas latviešu sabiedrības atbildība

    Rīga2014 – vai tad tas nebija drausmīgi -kā miljonus sabāza kabatā ? Klau – pilsētai pat tik cik piķs uz puļķa netika

    nu un imtgades birojs šo RD ieslidināto ceļu laiž tā , ka vējš švilpo gar ausīm

    drausmīgi – lai neteiktu bezcerīgi

    +3
    0
    Atbildēt

    0

J.šveiks 10.01.2019. 11.06

kolpantam laikam tīkamāk būtu saņemt rekomedācijas no ļaunuma impērijas, te piemērs kādai epizodei
https://www.finanz.ru/novosti/valyuty/cb-perevel-15percent-rezervov-v-yuan-i-poteryal-$5-mlrd-1027856237

+4
0
Atbildēt

1

    kolpants > J.šveiks 10.01.2019. 14.07

    Да это уже давно понятно, что вам могут свои же хоть на голову с…ть, хоть тройной ОИК драть, главное бросить кость “а вот в России” и вы уже в полном счастье))

    Какая разница, что у нас происходит, главное-в России потеряли 5 млрд.!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > kolpants 10.01.2019. 14.08

    Кстати, а если вдруг такая ситуация случится, что через пару месяцев выиграют от курса-хватит объективности поставить такую новость? Что-то сомневаюсь)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 10.01.2019. 09.49

ai, ja vien smaids spētu glābt pasauli , nu kaut vai Latviju …
fb lasīju diskusiju par Ramonas Petravičas pupiem . Tā kā neko citu nezināju par šo kundzi – meklēju latviskajos zinu portālos – bet neko neatradu – tik vien, ka fb esot pikanti privāti foto un ka kundze gādāšot, lai tiktu izskausta nevienlīdzība
Manā vērtējumā tā ir mediju bezatbildība – nu ko mēs varam izpsiest no gobzemja vai kaimiņa , ja paši mediji šitā izdarās

ja knab taisīja šovus ar kaiminu un es vel tagad nesaprotu – tad ir vai nav kaimiņš kirmināli apsūdzēts

tāpat es dzirdu – ka NA ir kā bandīti bruņojušies ar visvisādiem pat vēl netapušās valdības gāšanas ieročiem – piemēram, šiem , nē šim – parādniekam vajagot demogrāfjas ministirju. Manā vērtējumā – tā – tātad – šī NA bandītisma uzvara ir arī citu politisko partiju , saeimas un galu galā – visas sabiedrības atbildība, jo neviens – NEVIENS !!! – tādam parādniekam neprasija atskaiti – kā reāli tika iztērēti 2 miljoni it kā demogrāfijas uzlabošanai . Nu ja vienam naciķim nekaunības vairāk kā saprāta – tad jautājums – kas ir ar visu sabiedrību?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu