Kad zirņi ar speķi un rupjmaizes kārtojums pārvēršas tartēs
Pelēkie zirņi ir katra latvieša svētku galda sastāvdaļa gan Ziemassvētkos, gan Vecgada vakarā. Un arī rupjmaizes kārtojuma gatavošanu, svētkus gaidot, daudzi atceras no bērnības. Tradīcijām ir liels spēks, tomēr dažkārt ir vērts mazliet pafunktierēt un radīt «vecu dziesmu jaunās skaņās». Piemēram, abus šos tradicionālos ēdienus pagatavot kā tartes — smilšu mīklas pīrāgus ar pildījumu.
Abiem pīrāgiem ir rudzu miltu mīklas pamatne (24 cm diametrā)
200 g rudzu miltu
180 g sviesta
2 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote ūdens
Šķipsna sāls
50 g gaiši brūnā cukura (sāļajai tartei var likt tikai pusi)
Kanēlis (tikai saldajai tartei)
Pildījums pelēko zirņu tartei
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.