Viena • IR.lv

Viena

Kristīne Paegle. Foto — Jānis Pipars
Anda Burve-Rozīte

Pirms diviem mēnešiem pavadījusi mūžībā līgavaini mūziķi Valteru Frīdenbergu, Kristīne Paegle (31) cenšas dzīvot tālāk. Kāda ir Kristīne, kura bija kopā ar Valteru viņa dzīves pēdējos gadus un guva jaunajam vecumam netipiski dramatisku pieredzi?

Trausla un skaista, lielām, skumjām acīm, Kristīne apsēžas Rocket Bean Roastery pie limonādes glāzes. Šī ir viena no vietām, kuru pati ierosinājusi intervijai, — par viesmīli šeit pirms kāda laika strādājusi. Sākot runāt, viņa it kā ietinas, iegrimst dziļāk siltajā, adītajā jakā. Uz kakla ķēdītē divi saderināšanās gredzeni, Valtera un pašas.

Vēl pirms diviem gadiem Kristīnes dzīve līdzinājās daudzu citu trīsdesmitgadnieku stāstam: viņa strādāja darbu, kas patīk, un kala nākotnes plānus kopā ar mīļoto cilvēku mūziķi Valteru Frīdenbergu. Abi bija sākuši dzīvot kopā Valtera mājās.

Kad Valters pagājušā gada ziemā devās ārstēties uz Vāciju, Kristīne apņēmās dzīvoklī veikt remontu. Abi bija droši, ka Valters atveseļosies un šeit kopā tiks pavadīti daudzi skaisti gadi. Pirmais, ko Kristīne vēlējās mainīt, bija duša. Valters to bija iekārtojis līdzās priekšnamam, cīnoties ar padomju laika komunālā dzīvokļa atstātajiem efektiem. Kristīne tā vietā iecerēja glītu vannasistabu. Uz Rīgu tika ataicināts viņas onkulis, kurš veica remontdarbus, bet bildes ar pārveidojumiem Kristīne sūtīja Valteram. «Viņš bija priecīgs, gribēja zināt, kā viss rit uz priekšu.» Diezgan ātri abu mājas ieguva svaigu, glītu izskatu. Valtera draugi ciemojoties nu teica — redzams, ka viņš šeit vairs nedzīvo viens!

Valters un Kristīne iepazinās pirms sešiem gadiem kādā pasākumā Teātra bārā Rīgā: viņš tovakar bija uzaicināts spēlēt, bet viņa — strādāt par viesmīli. Kad Kristīnei bija jāgriež torte, Valters nekavējās klusi palūgt telefona numuru. Ar piebildi — kaut ko tādu darot pirmo reizi mūžā. Notiekošais bija mulsinošs, bet galu galā tieši tā sākās viņu attiecības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu