Jauniešiem aug interese par biznesu un ekonomiku • IR.lv

Jauniešiem aug interese par biznesu un ekonomiku

Ilustratīvs attēls no pixabay.com
Aigars Rostovskis

Tendences liecina, ka jauniešu interese par biznesu un ekonomiku pieaug, kas ļauj secināt, ka pēc desmit vai piecpadsmit gadiem mūsu valstī lēmumus pieņems pragmatiski cilvēki, bet tas, savukārt sekmēs tautsaimniecības uzplaukumu. Junior Achievement Latvija (JAL) padomes priekšsēdētājs, Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis 5. decembrī saņēma Junior Achievement apbalvojumu kā viens no sekmīgākajiem līderiem Eiropā darbā ar jauniešiem.

Organizācijā piedalās vairāki desmiti valstu un Latvija šogad bija starp divām valstīm, kas tika apbalvotas. Neuztveru to kā personisko apbalvojumu, vairāk kā visas organizācijas novērtējumu, jo bez jauniešiem un viņu aktīvās iesaistes nekas tāds nebūtu iespējams. Bērnu un jauniešu biznesa pratība Latvijā attīstās, kas nozīmē, ka nākotnē arī ikdienas līmenī viņiem būs labas zināšanas, kas palīdzēs izvairīties no muļķīgu un nepārdomātu lēmumu pieņemšanas, piemēram, rīkojoties ar savu vai ģimenes budžetu. Ja daļa no šiem jauniešiem kļūs par uzņēmējiem vai politikas veidotājiem Latvijā, tas sekmēs visas tautsaimniecības kopējo attīstību.

Jau sešus gadus būdams JAL padomes priekšsēdētājs, es aizvien vairāk pārliecinos par mūsu jauniešu spējām un varēšanu. Es darbojos izglītības biznesā un tajā pašā laikā izglītība ir mana sirdslieta. Esmu pārliecināts – jo cilvēki ir vairāk izglītoti ekonomikā un biznesā, jo pragmatiskāki viņi ir. Lai izvairītos no tās nekonsekvences, kas reizēm iezīmējas mūsu politikas veidotāju lēmumos šodien, ir jāiegulda laiks un resursi nevalstisko organizāciju aktivitātēs. Tādejādi pēc desmit vai piecpadsmit gadiem mēs iegūsim zināšanām bagātu sabiedrību.

Neieguldot pienācīgu darbu izglītošanā, mēs riskējam iegūt sabiedrību, kurā tiks pieņemti populistiski lēmumi ar negatīvām sekām. Esmu pārliecināts, ka nākotnē mūsu valstī būs gudrāki lēmumi pieņēmēji, kuri spēs paraudzīties uz lietām ilgtermiņā, bet nākotnes veidošanā ir jāpiedalās jau šodien.

 

Autors ir biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu