Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Mežonīgā dzīve / Wildlife. Slavenu aktieru nodošanās filmu veidošanai ne vienmēr rezultējas labos kinodarbos, taču Pola Dano režisētā drāma ir spožs izņēmums. Scenārijs veidots kopā ar Dano dzīvesbiedri — aktrisi (un kinoklasiķa Elija Kazana mazmeitu) Zoju Kazanu un ietver patiešām meistarīgu darbu: skrupulozi izstrādātus raksturus, kā arī skaidru katra varoņa lomu vēstījumā. 60. gados norisošs stāsts par attiecību trauslumu un pāridarījumu neatgriezenisko postu ļauj pilnasinīgi izpausties aktieriem — talantīgajam Edam Oksenbouldam (17), Džeikam Džilenholam un Kerijai Maliganai, kurai šī ir viena no karjeras spēcīgākajām lomām. No 7. decembra.

ooo Grinčs / The Grinch. Latvijas skatītājiem slavenā amerikāņu rakstnieka Dr. Seusa radītais Ziemassvētku nīdējs Grinčs ir pazīstams no 2000. gada spēlfilmas, kurā to visai drudžaini atainoja komiķis Džims Kerijs. Šoreiz stāsts par Grinča sazvērniecisko plānu nozagt Ziemassvētkus ir iemūžināts krāsainā animācijas filmā. Lai arī dažbrīd kaitinoši vienkāršota un pārspīlēta, filma — it īpaši tās beigu daļa — spēj  radīt svētku sajūtu un apliecināt bērniem vērtīgas idejas, piemēram, materiālo lietu mazsvarīgumu un to, cik būtiska ir iejūtība pret līdzcilvēkiem. No 7. decembra.

ooc Grāmatu bodīte / The Bookshop. Spāņu režisores Isabelas Koiksetas drāma ir britu rakstnieces un Bukera balvas laureātes Penelopes Ficdžeraldas romāna ekranizējums. Stāsts par nelielas grāmatnīciņas atvēršanu Lielbritānijas mazpilsētā ir pārmēru melodramatisks, diezgan stīvi un smagi cenšas vienotā stāstā savīt gan galvenās varones attiecības ar provinciālās pilsētiņas iemītniekiem, tās literāro kultūru, gan cilvēcisku saikni ar kādu vīrieti. Katrs no šiem pavedieniem pazūd paviršā stāstniecībā un banālās cēloņsakarībās. Splendid Palace no 7. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu