Caurumi • IR.lv

Caurumi

1
Nellija Ločmele

Septembrī Somijā izcēlās pamatīgs tracis — pamēģiniet iztēloties helikopterus virs arhipelāga un simtiem vīru, kas izsēžas salās tepat mūsu Baltijas jūrā! Viss tādēļ, lai izkratītu kāda noslēpumaina Krievijas miljonāra Meļņikova īpašumus. Firmas it kā darbojas tūrisma biznesā, taču klusajās salās izbūvēta varena piestātņu infrastruktūra, atrasts milzīgs daudzums skaidras naudas un aizdomīgi advancēts sakaru centrs. Somiem ir bažas par naudas atmazgāšanu, bet tiek piesauktas arī Krievijas militārās intereses.

Tagad Ir izdevies noskaidrot, ka šim Krievijas pilsonim prāvi īpašumi pieder abās Latvijas malās — pie jūras un Latgalē. Iepircis miljoniem vērtas privātmājas Jūrmalā, izveidojis kempingu pie Tūjas (plānojis sadarbību ar somiem), iegādājies ap 100 hektāriem pie Aglonas un Dagdas, blakus Baltkrievijas robežai. Viss tiek pamatīgi apsargāts, pat ja biznesa rosību nemana.

Drošības iestādes 2011. gadā vieglu roku izsniedza Šlesera lobētās uzturēšanās atļaujas vai katram ārzemniekam, kurš iegādājās nekustamo īpašumu Latvijā. Arī Meļņikovam. Tagad pēc somu skandāla sākusies vētīšana, vai viņš rada draudus Latvijas drošībai. Turpināsim sekot!

Vēl būs jāseko arī citiem pusratā palikušiem svarīgiem lēmumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu