Pakrakšķināt smadzenes • IR.lv

Pakrakšķināt smadzenes

Uldis Semeiks, SIA Datakom valdes priekšsēdētājs. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Alberte

Datakom ir viens no lielākajiem IT risinājumu sniedzējiem Latvijā, apkalpojot VID un Circle K. Tīņu gados Datakom tika pie jauna īpašnieka un šonedēļ svin 24 gadu jubileju, izstrādājot jaunas sistēmas

Man šķiet, ka tā ir viņa balss,— saka sekretāre, ieklausoties murdoņā darbinieku virtuvē tieši aiz muguras. Pavērusi durvju šķirbu, viņa gūst apstiprinājumu. Datakom valdes priekšsēdētājs Uldis Semeiks ir pie kolēģiem. Smaidīgs un pacilāts iznāk no telpas: «Nezinu, kāpēc man tāds nepamatoti jautrs noskaņojums šodien!» Pie darbiniekiem virtuvē iegriežas,
lai uzzinātu visu aktuālo un vienkārši būtu starp kolēģiem.

Datakom birojs Vienības gatves galā ar 104 darbiniekiem iemitinājies lielā, stiklotā ēkā blakus lielveikalam. Noteikti varētu atļauties uzcelt paši savu ēku, taču Semeiks atbalsta ārpakalpojumu pirkšanu. Piemēram, kafijas automāts ofisā tiek nomāts, jo nopirktais bieži plīsa un vajadzēja ilgi gaidīt remontētājus. Pat Datakom mājaslapu paši nav būvējuši, lai arī ir pilna cikla IT uzņēmums.

Uldis stāsta, ka uzņēmuma profils ir programmatūru izstrāde, nevis web dizains, tāpēc raustīt kolēģus cita virziena darbos nešķita loģiski. «Mūsdienās uzņēmums var darboties produktīvi tikai tad, ja fokusējas uz to, kas tam nes peļņu. Ja nefokusēsies uz savu pamatbiznesu, kas tev nes naudu, tu to pazaudēsi! Labāk ņemt palīgā to, kurš tajā ir eksperts.» saka Semeiks.

Datakom ir liela zivs un pozicionē sevi kā sadarbības partneri dažādiem uzņēmumiem gudrāku tehnoloģiju ieviešanai un attīstībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu