''Brexit'' visvairāk ietekmē cilvēkus • IR.lv

”Brexit” visvairāk ietekmē cilvēkus

Foto: Edijs Pālens, LETA
Antonio Tajani

“Brexit’’ visvairāk attiecas uz iedzīvotājiem. Tas ir par mūsu pilsoņu tiesībām, trauslā miera saglabāšanu Ziemeļīrijā un Apvienotās Karalistes izstāšanās rezultātā ietekmēto darba vietu saglabāšanu. To varējām secināt pēc tikšanās ar Eiropas Savienības “Brexit” sarunu delegācijas vadītāju Mišelu Barnjē, kurš ceturtdien iepazīstināja Eiropas Parlamenta (EP) un politisko grupu vadītājus par trešdien panākto vienošanos “Brexit” nolīguma projektam.

Šodien nav nekāda pamata svinībām, jo ‘’Brexit’’ nodara zaudējumus gan Apvienotajai Karalistei, gan Eiropas Savienībai. Taču mēs ticam demokrātijai un respektējam Lielbritānijas pilsoņu lēmumu. Nolīguma projekta teksts, par kuru vienojusies Eiropas Savienība un Apvienotā Karaliste, ir pirmais solis gaidāmajā garajā ceļā. Lai vai kā, esmu optimistisks, ka tas sekmēs ciešākas ES un Lielbritānijas nākotnes attiecības. Kā vienmēr esmu uzsvēris, Apvienotā Karaliste atstāj Eiropas Savienību, nevis Eiropu.

Vēlos pateikties Mišelam Barnjē par viņa nenogurstošo darbu un sadarbības garu, kas ir pamatu pamats mūsu savstarpējām attiecībām. Vēlētos izcelt nozīmīgo Eiropas Parlamenta ‘’Brexit’’ vadības grupas ieguldījumu.

Šim nolīgumam būtu jāatspoguļo tas, ka jebkura “Brexit” iznākuma vērtība būs zemāka par pilntiesīgu dalību ES, vienlaikus sargājot 27 ES dalībvalstu intereses un pilsoņu tiesības. Tas demonstrē vērtības, par kurām iestājas Eiropas Savienība: solidaritāte un vienotība starp dalībvalstīm.

Skaidrībai vēlos uzsvērt, ka šis ir tikai sākums jaunam posmam. Eiropas Parlaments tiks aicināts apstiprināt nolīgumu, tāpēc turpinās rūpīgi uzraudzīt notikumu gaitu, nodrošinot, ka tiek ievērotas mūsu nospraustās sarkanās līnijas.

Antonio Tajani ir Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu