Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Savvaļas ugunsgrēkos Kalifornijā ASV gājuši bojā vismaz 42 cilvēki, padarot to par upuru skaita ziņā lielāko ugunsgrēku štata vēsturē. Foto — AFP/LETA

Eiropas Komisijas sarunvedis Mišels Barnjē pavēstījis, ka Brexit sarunās arvien nav progresa. Londona apstiprina, ka pusēm saglabājas domstarpības. No amata atkāpies britu transporta ministrs Džo Džonsons, iecerēto Brexit līgumu nosaucot par «drausmīgu kļūdu».

Eiropas Parlamenta deputāti apstiprināja 32% mērķi atjaunojamo resursu un indikatīvu 32,5% mērķi energoefektivitātes jomā, kas sasniedzami līdz 2030. gadam. Lai to izpildītu, iecerēts paplašināt tiesības enerģiju ražot pašpatēriņam un mazināt izmaksas, kā arī panākt, lai ne mazāk kā 14% transporta degvielas būtu ražota no atjaunojamiem resursiem.

ASV vidustermiņa vēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli Pārstāvju palātā, bet republikāņi saglabājuši vairākumu Senātā. ASV prezidenta Donalda Trampa pārstāvētie republikāņi līdz šim kontrolēja abas Kongresa palātas. Tomēr Tramps vēlēšanu rezultātus cildināja kā «lielu uzvaru».

ASV varētu rīkoties, lai apturētu strīdīgi vērtētā gāzesvada Nord Stream 2 būvniecību. Kā brīdinājis ASV vēstnieks ES Gordons Sondlends, Eiropas «atkarība no Krievijas enerģijas nav labs ilgtermiņa ģeopolitisks lēmums». Polijas valsts naftas un gāzes kompānija PGNiG parakstījusi otro vienošanos par sašķidrinātās gāzes piegādi no ASV.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu