Bordāns pārliecināts – viņa valdība strādātu ilgi un sekmīgi • IR.lv

Bordāns pārliecināts – viņa valdība strādātu ilgi un sekmīgi

6
Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts prezidenta nosauktais Ministru prezidenta pretendents Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ir pārliecināts – izveidojot valdību viņa vadībā, tā strādātu ilgi un sekmīgi. Tā Bordāns šorīt paziņoja intervijā Latvijas Radio 1.

Vakardienas sarunā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Bordāns sapratis – premjerministra nominanta izvēlē ņemts vērā, ka ‘’sabiedrība vēlas, lai Ministru prezidentu izvirzītu no Jaunās konservatīvās partijas’’. Topošā valdības vadītāja ieskatā – ‘’tas ir pamats svētku noskaņai, ka ir nosaukts Ministru prezidents’’.

Bordāns skaidroja, ka valdība top ne tikai atlikušajā laikā līdz 21.novembrim, ko par termiņu noteicis Vējonis, jo ‘’mēnesis nav pavadīts sarunās velti’’ – ir uzkrātas ziņas par citu partiju piedāvājumu un ministru kandidātiem.

Valdības veidotājs atzina, ka varētu būt izmaiņas JKP sākotnējā ministru amatu sadalījumā. ‘’Sagaidām no partneriem viņu interesi un piedāvājumu par jomu sadalījumu, kas līdz šim skaidri no citām partijām nav dzirdēts,’’ teica konservatīvo līderis.

Bordāns ņemšot vērā vērtējumus par savu sākotnējo piedāvājumu, ka ārlietu ministra amatu varētu ieņemt bezpartijisks kandidāts ar diplomāta pieredzi, atzīstot – ja ‘’Jaunā Vienotība’’ iekļausies valdībā, pastāv izredzes, ka Edgars Rinkēvičs varētu turpināt pildīt ārlietu ministra pienākumus.

Bordānam ir iecere tikties ar partneriem un pēc tam piedāvāt stingru valdības izveides plānu nākamajai nedēļai. ‘’Par partneriem esmu ļoti pozitīvs,’’ uzsvēra premjerministra nominants, ‘’izveidojot šo valdību, tā nostrādātu ilgi un sekmīgi. Domāju, ka katrai nākamajai valdībai tādas izredzes samazinās.’’

‘’Redzams, kuri partneri ir gatavi uzņemties atbildību un saredz sevi jaunajā valdībā, kuri nē,’’ pauda Bordāns, ‘’ir divas partijas, kurām būtu jāstrādā konstruktīvā opozīcijā. Ir saprātīgi domāt, ka šīs divas partijas mūs neatbalstītu valdības izveidošanā, un arī tā ir demokrātija.’’

Komentāri (6)

J.šveiks 09.11.2018. 06.53

+2
0
Atbildēt

0

kolpants 08.11.2018. 15.48

ir divas partijas, kurām būtu jāstrādā konstruktīvā opozīcijā

Ага. Мы вас на х..послали и ничего не обязаны, но вы обязаны работать конструктивно! А то мы очень обидимся!
Ну, ну, удачи в формировании! Будет интересно посмотреть на принципиальную позицию по отношению к подозрениям в коррупции и т.д., когда придется голосовать за выдачу Кайминя и Закаистова на криминальное преследование

+1
-3
Atbildēt

0

QAnon 08.11.2018. 11.01

Godmaņa valdība strādāja, Kalvīša valdība strādāja, pat Dombrovska valdība strādāja. Kāpēc gan lai Bordāns būtu izņēmums? Apbrīnojama ir Latvijas dzīvotspēja.

0
-2
Atbildēt

1

    tonijs > altinyildiz 08.11.2018. 15.35

    Dombrovska valdība strādāja, bet Kalvīša valdība sastrādāja.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu