Pabriks atbalsta plašu partiju koalīciju • IR.lv

Pabriks atbalsta plašu partiju koalīciju

3
Artis Pabriks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Politiskā spēka “Attīstībai/Par!” premjerministra amata kandidāts Artis Pabriks ir gatavs rīkot sarunas par valdības veidošanu ar visām Saeimas partijām, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolems viņam uzticēt valdības veidošanu. Tā Pabriks šodien paziņoja intervijā “Latvijas Radio” raidījumā “Krustpunktā”.

Komentējot Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera Jāņa Bordāna vēlmi valdību veidot bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) dalības, Pabriks uzsvēra, ka tas bijis pārsteidzīgs paziņojums. Atsevišķi ZZS ministri esot labi strādājuši un ar tiem jaunajā valdībā varētu slēgt atsevišķus sadarbības līgumus, politiķi citē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Kā piemēru Pabriks minēja aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

Pēdējo dienu laikā aktīvas diskusijas jaunievēlēto partiju starpā norisinās par amatu sadalījumu 13. Saeimas prezidijā. Saeimas priekšsēdētājas amatam pretendē divas kandidātes – līdzšinējā spīkere Ināra Mūrniece (NA) un JKP pārstāve Dagmāra Beitnere-Le Galla. Pabriks intervijā radio atzina, ka partijai, kura pretendē uz Saeimas priekšsēdētāja amatu, būtu jāatsakās no centieniem iegūt Ministru prezidenta posteni.

Tā kā “Attīstībai/Par!” vēlas vadīt valdību, Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātu tā nevirzīs, uzsvēra Pabriks. Partija gan vēlas paplašināt Saeimas prezidiju, iesaistot arī partiju “Saskaņa”. Ja tas neizdosies, mazākās iespējas iekļūt prezidijā ir partijām ar vismazāko ievēlēto deputātu skaitu.

Komentāri (3)

J.šveiks 05.11.2018. 20.51

konkrēti , tā ir liela muļķība

+4
0
Atbildēt

0

Vahamurka 05.11.2018. 21.02

Tad redz kā viņi plāno valdībā ievilkt Saskaņu.

+4
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Vahamurka 06.11.2018. 10.10

    Lai Tas Kungs apželojas par tevi ērikiņ.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu