Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Latvijas iekšzemes kopprodukts pēc ātrā novērtējuma šogad trešajā ceturksnī ir pieaudzis par 4,8%, salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Kredītreitingu aģentūra Fitch Ratings saglabāja Latvijas kredītreitingu augstajā A- līmenī, kas nozīmē stabilu nākotnes perspektīvu. Kredītreitingu augstajā līmenī palīdz saglabāt Latvijas spēcīgās finanses, institucionālais noturīgums un uzticamā politiskā struktūra, ko dod dalība ES un eirozonā.

Latvijas lielāko uzņēmumu kopējais apgrozījums pērn ir pieaudzis par 10% un sasniedzis 56,63 miljardus eiro. Savukārt peļņa augusi par 26% — līdz 3,02 miljardiem pēc nodokļu samaksas, liecina Latvijas biznesa gada pārskats 2018.

Šā gada nodokļu ieņēmumu plāns izpildīts par 100,4%, informēja Finanšu ministrija. Ieņēmumi par 26,5 miljoniem eiro pārsniedz plānoto līmeni. Lielāki par plānotajiem ieņēmumi bijuši no uzņēmumu ienākuma nodokļa un akcīzes nodokļa, bet no plāna atpaliek iedzīvotāju ienākuma nodokļa, PVN un nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu