VIDEO: Latviešu valodas skolotāja Brigita Medne Olainē: “Redzu sevi Latvijā” • IR.lv

VIDEO: Latviešu valodas skolotāja Brigita Medne Olainē: “Redzu sevi Latvijā”

Latviešu valodas skolotāja Brigita Medne. Publicitātes foto

“Valoda ļoti ietekmē to, kā mēs redzam pasauli un kā sevi izsakām. Mēs redzam krāsas un darām darbības citādāk – viss mainās no valodas uz valodu. Tas rodas no tā, cik dažādi ir cilvēki. Mani interesē līmenis, kurš atklāj sakarības valodā, kas izriet no sevis paša,” saka latviešu valodas pasniedzēja Brigita Medne no Olaines.

“Mēs pārāk maz veram durvis dažādām kultūrām, valodām, vajadzībām un problēmām, kas cilvēkiem dzīvē var būt. Cilvēki ir dzīvokļos un neiet uz ielas, jo sabiedrībā valda stereotipi. Vēl nav tik liela iecietība un interese par dažādo, kā es gribētu,” uzsver Brigita.

“Man gribas dažādību un pamatā tam ir cilvēcība. Nebaidos no dažādības, ja tam pamatā ir tas, ka gribam cits citam palīdzēt. Mēs esam pārāk tālu iegājuši žogos, bailes pārāk viegli pāriet necilvēciskumā,” uzskata Brigita.

“Es sevi saucu par latvieti un man tas ir svarīgi. Sevi redzu Latvijā. Man ir svarīgi ik pa laikam kaut kur aizbraukt, ieelpot pasauli un atbraukt atpakaļ. Tas ļauj saprast, cik šeit ir forši, bet tajā pašā laikā, cik daudz šeit var mainīt un uzlabot,” stāsta Brigita.

“Man ir svarīga atrašanās vieta un mana pilsēta. Kādu laiku tā noteikti būs Olaine. Tā nav vēsturiska pilsēta ar tālām saknēm, bet šeit ir manas saknes un mana dzimta. Man tas ir svarīgi – atrast vēsturi arī šeit.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu