Karalis ir miris; lai dzīvo karalis? • IR.lv

Karalis ir miris; lai dzīvo karalis?

117
Pase ar 12. Saeimas vēlēšanu un 13.Saeimas vēlēšanu zīmogiem. Foto: Ieva Leiniša, LETA
Atis Lejiņš

Noslēgušās vēlēšanas. Vieni lej asaras, citi svin uzvaras. Taču lielākā kļūda, sevišķi tā dēvētajiem “vēlēšanu uzvarētājiem”, tagad būtu atslābināties un ļauties pašapmierinātības straumei.

Savulaik dzejnieks Jānis Peters mūs mierināja – okupācijas laikā latvieši netiks pilnībā pārkrievoti, jo gēni nemainās. Šoreiz tie paši gēni nostrādā negatīvā nozīmē, jo esam atkal nonākuši pie 13. gadsimtam raksturīgas situācijas, kad katram pilskungam gribējās personīgo karapulku. Kā savā grāmatā rakstīja vēsturnieks Indriķis Šterns – pat virsaitis Viestards mierīgi no meža noskatījās, kā ārējais ienaidnieks nodedzina Mežotnes pili, lai gan viegli būtu varējis pievienoties un savu “konkurentu” glābt. Protams, pēc tam viņš līdzīgu attieksmi piedzīvoja pats, kad viņa pēctecis Namejs, atriebjoties par publisku pļauku no Livonijas ordeņa virsnieka, sacēla pats savu karaspēku. Un zaudēja.

Taču mēs nedrīkstam palikt iedomātos mežos un tikai noskatīties, kā ienaidnieks novājina konkurentus. Latvijas politiķiem ir jābeidz šķelties un jāsāk apvienoties – kaut vai sekojot Vienotības piemēram, kas rāda, kas ir jādara un kas nav jādara, lai partija neizjūk: tas ir mūsu pienesums šīs valsts politikai. Vispirms izveidojoties apvienojām trīs partijas, bet uz šīm vēlēšanām startējām kopā jau sešatā.

Esmu jau savā videoblogā stāstījis, ka uzskatu – Latvijā būtu jāveido trīs lielas partijas vai vismaz to apvienības. Pirmkārt, Progresīvie – šī partija vēlēšanās pierādīja, ka ir dzīvotspējīga, arī diasporā tai ir atbalsts, – tātad tieši viņiem ir jāieņem sociāldemokrātu niša minētajā trīspartiju sistēmā. Jo vēsturiskā LSDSP ir pilnībā izkurtējusi, par to nav vērts pat runāt, savukārt Saskaņa ir Kremļa projekts. Progresīvajiem ir jākļūst par 1904. gadā dibinātās LSDSP pēctečiem.

Centra partija – pilnīgi skaidrs, Vienotība. Ja iespējams, kopā ar “pariešiem”. Savukārt stingri labējais bloks loģiski būtu Bordāna partija kopā ar Nacionālo apvienību. Īsti gan nav skaidrs, kur ielikt ZZS… Zviedrijā zemnieku partija kļuva par centra partiju. Bet Zviedrijā zemniekiem nebija tāda “Lemberga faktora”.

Vienošanās procesā Vienotība paveica šķietami neiespējamo, pēc krīzes partijā visu sarakstu pirmie numuri tomēr ir atkal Saeimā. Vienotības stiprās kārtis ir ārpolitika un drošība, taču tās ir apdraudētas, ja Latvijā netiks sakārtota šī sadrumstalotā politiskā sistēma. Zemgalē, runājot ar vēlētājiem, šis bija tiešām visbiežākais jautājums – kāpēc latviešu partijas ir tik sašķeltas.

Lielais jautājums: ko darīt ar populistiem un protesta balsotājiem.

Te ir interesants novērojums – Latvijā nekad nav gājis tik labi kā tagad, parlaments un valdība beidzot ķērušās pie ilgi gaidītām reformām, algas paaugstinājušās visos sektoros, ievērojot fiskālo disciplīnu (atšķirībā no Itālijas, kur uzvarēja populisti, bet tagad draud finanšu krīze). Daļēji tas izskaidrojams ar milzīgo naudu, kas ieplūda “viss ir slikti” kampaņās (piemēram, Šlesera un “Dienas Biznesa” aktivitātes u.c.). Tā ir no Trampa pārņemta retorika, saskaņā ar kuru uzvar tas, kurš visskaļāk bļauj, un nav svarīgi, ko…

Īsti nezinām, kas ir tās izstumtās grupas Latvijā – ASV tās ir tās, kas izkritušas no vidusšķiras un ieklausās populistos, bet pie mums taču ir otrādi, vidusšķira tieši sāk augt, ir ieviests progresīvais nodoklis, atbalsta pasākumi trūcīgajiem.

Man par šo ir teorija, kas balstās uz manām studijām par 1905. gada revolūciju, kura visā cariskajā impērijā visspilgtāk izpaudās tieši Latvijā un Igaunijā. Arī tad dzīve gāja uz augšu. Eksports, rūpniecība, cilvēki no laukiem ieplūda Rīgā, strādnieka alga Rīgā bija visaugstākā impērijā.

Un teorija ir tāda – revolūcija notiek tieši tāpēc, ka ir uztverta pārmaiņu garša un ir tā sajūta, ka paliek labāk, bet pārāk lēni.

Jāskatās, kur tas novedīs šodien. Interesanti ir tas, ka pavisam īsi pirms vēlēšanām Gobzems un daži citi KPV LV pārstāvji paziņoja, iepriekš ilgi minstinājušies, ka tomēr neies kopā ar Saskaņu, bet paliks uzticīgi NATO un ES. Tas nedaudz atgādina ASV, kur arī Tramps sākumā bija stipri ietekmēts no Putina (Tilersons bija paziņojis Vācijas ārlietu ministram, ka karš Ukrainā ir Eiropas, nevis ASV problēma; arī Trampa kampaņas vadītājs Manaforts, kā zināms, saņēma daudz naudas no prokremliskiem spēkiem Ukrainā, tagad ir sodīts ar daudziem gadiem cietumā un sadarbojas ar īpašo prokuroru Milleru), tomēr par spīti tam ASV valdība pagrieza valsts politiku pretējā virzienā un pat dod ieročus Ukrainai, ko Obama nebija gatavs darīt.

Ja par Krievijas spiegiem runājam, mums noteikti jāatceras arī salīdzinoši nesen ASV aizturētā aģente Marija Butina (Latvijas drošības policija vasarā uzsāka pārbaudes par viņas iespējamu saistību arī ar Latviju). Viņa iepriekš tika iekšā republikāņu partijas kongresā, un viņai deva vārdu par sankcijām pret Krieviju – Tramps atbildē izteicās, ka ir par sankciju atcelšanu. Tagad viss ir nostājies savās vietās, Butina ir apcietināta un sankcijas kļuvušas vēl stingrākas. Jautājums, vai šādu ceļu ies arī KPV LV. Ja jā, tad kārtējais Šlesera projekts tikt pie varas un atcelt sankcijas ir izgāzies.

Savā ziņā protesta balsojumam ir arī daļa taisnības – jo čiks vien sanācis, izmeklējot “Rīdzenes sarunas”. Jaunajai Saeimai jāizmeklē, kāpēc tā notika. Mums bija lielas cerības uz KNAB un prokuratūras darbu, bet tikām pamatīgi pievilti.

Savulaik 10. Saeima nekādi nevarēja pieņemt t. s. “nulles deklarāciju”, kurai pretojās ZZS kopā ar Saskaņu un “šleseristiem”. Un mēs turpinājām atpalikt no Igaunijas un Lietuvas, kur tās pieņēma vēl 90. gados. Prezidentam Zatleram vajadzēja atlaist Saeimu, un kopā ar jauno Zatlera partiju, kas ienāca Saeimā, to beidzot izdevās pieņemt.

Bet tagad Saeimā ir tikusi partija, kuras darbība uzturēta kā tā paša Šlesera protests pret “establišmentu”, kas ieturējis prorietumniecisku kursu un veicis reformas. Vēl pirms vēlēšanām savos video uzdevu jautājumu jauniešiem, kā tas iet kopā ar kritisko domāšanu, un saņēmu daudz lamāšanās un rupjību, taču īstu atbildi viņi man joprojām ir parādā.

No sirds pateicos visiem, kas balsoja par sešu partiju apvienību – Jauno Vienotību un sevišķi par mani. Diemžēl daži simti neatnāca nobalsot, un es neesmu ticis Saeimā, Zemgalē paliku pirmais “aiz strīpas”. Taču apsolu, ka nekur nepazudīšu, palieku kopā ar jums.

Jaunās partijas dikti daudz sasolījušas, taču konkurē cita ar citu, bet Saeimā lēmumi pieņemami tikai ar 51 balsi. Tad nu skatīsimies, jaunajām partijām jāspēj pierādīt sevi. Ja neizveidos manis iepriekš minētos blokus un nespēs neko izdarīt, par ko tik skaļi sasolījušas, ka varot daudz labāk nekā “vecās”, tad gan es baidos par nākamajām vēlēšanām…

 

Autors ir 12. Saeimas deputāts, Vienotība

Komentāri (117)

Atis Priedītis 09.10.2018. 16.26

Nekas nemainīsies kamēr mēs netiksim galā ar smago pagātnes mantojumu. Uz meliem būvēta pils nekad nebūs droša. Jo tās stutētājus joprojām varēs aiz aukliņām raustīt tie, kuriem brīva un demokrātiska Latvija ir nepieņemama.

+5
-2
Atbildēt

2

    Sskaisle > Atis Priedītis 09.10.2018. 16.39

    cilvēks bez atmiņas – nav cilvēks -vinš var funkcionēt fiziski , pat var runāt 5 valodās utt, bet bez atmiņas – viņš tomēr vairs ir tikai puscilveks

    tieši tas pats ir ar tautu – tu tikai par sevi raudi, Ati, bet es par visu tautu – ievēro – valsitj ir simtgade – ieklausies vārdos – VALSTS SIMTGADE – kur ltv1 ir raidījumi par vēsturi? tās 15 min atslēgas , kad vidauskis kaut ko gremo mutē un omulīgi runā – nē – tas man ir stipri stipri par maz – tu saproti ? Varas elite mums atņem mūsu vēsturi un mēs klusējam – lūk ….

    nu traki –
    bet, kad tev tā pensijas diena ? :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Atis Priedītis 09.10.2018. 21.05

    Kā Jums patīk Ķibilda “vēstures atradumi” LTV1?

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    Atis Priedītis > andrejs 10.10.2018. 06.16

    Cilvēki TV šobrīd skatās ļoti reti. Es, atklāti sakot, neskatos vispār. Atklāšu noslēpumu – Ne jau tikai raksti masu medijos veido patiesu vēstures ainu. Ļoti rūpīgi tiek fiksēti un analizēti arī komentāri pie tiem. Dziļi maldās tie, kuri uzskata, ka var publicēt kaudzi ar meliem, un ka tā arī ir patiesā vēsture. Vēsturnieki jau nav muļķi. Viņi ir sapratuši, ka vairāk patiesības ir tieši komentāros.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    andrejs > Atis Priedītis 10.10.2018. 10.55

    Vēsturnieki jau nav muļķi.
    ——-
    Viņi strādā lai izpatiktu pašlaik pie varas esošajiem

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 10.10.2018. 11.27

    tas ir tas, ko populsiti NA gribētu – ka visi viņiem kalpotu tikai viņu – naciķu debilitāti popularizejot, bet laimīgā kārtā tā nav

    Mum ir izcili un godprātīgi vēsturnieki un tieši varas elite – čeistainā tur viņiem uz mutēm savu smago zābaku

    Valsts ceļi vienu pieturvietu vientuļā ceļa posmā taisa par 100 000 eur, bet nauda vēstures popularizēšanai – izzināšanai – nav – kā interesēs tas ir ? protams, naciķu

    īsi sakot – stipri turos lai tevi nepasūtītu rupji un konkrēti

    +1
    -1
    Atbildēt

    2

    tonijs > Dusma 10.10.2018. 11.54

    Turamies, Dusma, un jauku dienu! https://www.youtube.com/watch?v=qRqP_pQTXqk

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tonijs 10.10.2018. 17.34

    TONIJ, vai tiešām tu klausies šitādu nešķīstu zombēšanu ?
    JĀVĒLAS IR LAI NĀK SAULAINA VEIKSMĪGA DIENA

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Dusma 10.10.2018. 12.28

    Mum ir izcili un godprātīgi vēsturnieki un tieši varas elite – čeistainā tur viņiem uz mutēm savu smago zābaku
    ——-
    Tieshi par to es arī uztraucos.
    P.S.Rīt LTV1 būs čekistu meli par Kārli Ulmani (izcilāko latvieti pēc latviešu tautas domām)

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 10.10.2018. 13.24

    naciķi nav un nekad nebūs visa latviešu tauta

    un ulmanis noideva Latviju!!!!
    nodevējs ir ulmanis – ja to nesaproti tava problema

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Sskaisle 09.10.2018. 14.42

par NA

https://www.tvnet.lv/6425040/rasnacs-kremlisti-kreisie-liberali-un-banditi-par-mani-radija-mitisku-telu/comments

uz Kairiša jauno Klīstošo holandieti biju kopā ar savu draugu. Pēc izrādes viņam jautāju – kā patika. Viņš pavisam drūmā sejā un neomā man atbild, ka ļoti smaga izrāde, ka sieviešu neuzticība esot milzu problēma. Nu es uz mirkli zaudēju reakciju – puspasauli izjājis, piedodiet nu man, divas oficiālas un div reiz vdivas neoficiālas laulības, bet lūk – nelaime šim – sieviešu neuzticība. Un , protams, ka par spīti maniem draudiem viņš balsoja par NA. Tāda lūk mūsu NA un tādi ir tās vēlētāji. Man prieks , ka rasnaču neievēlēja, bet nu es patiesi būtu laimīga, ja viņu tomēr pievilktu pie kāda kirminālpanta. Domāju, ka viņa Latvijai nodarītais posts ir liels

+4
-2
Atbildēt

2

    andrejs > Dusma 09.10.2018. 21.19

    Pašai nešķiet, ja tāds draugs tieši tev ideāli atbilst?
    ……
    puspasauli izjājis, piedodiet nu man, divas oficiālas un div reiz vdivas neoficiālas laulības

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 09.10.2018. 21.36

    man tā ir glābšanas misija – atkarība no naciķu propagandas tāpat ir smaga atkarība – cīnos – cilvēks jau labs, bet redz – visi tie naciķu niķi

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    andrejs > Dusma 09.10.2018. 21.56

    cilvēks jau labs,
    ——-
    Klīst runas, ka visvairāk jau partnerus maina pediņi – jāskatās PARistu (un progresīvo virzienā) domāju ka tur vēl vairāk “labu” cilvēku ko glābt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 09.10.2018. 22.11

    ej gulēt andrej , ko citu tev teikt
    lūk, man šausmīgi ir iepatikusies tāda Vera Birkenbihl -fantastiska dāma
    un viņa saka, ka naids un neiecietība pret homoseksuāļiem un transpersonām ir ļoti dabiska reakcija, jo mūsu gēni jūtas apdraudēti dzirdot vien par nespēju vairoties , bet – viņa saka – mēs taču esam 21.gs. –

    Rinkevičs bija labs ministrs, jo pirmais no visiem spēja uzrūkt Krievijai, bet nebija labs, jo nebiju varējusi iedomāties, ka arī ĀM ir tik nedemokrātiska, lai neteiktu čekistiska – un tam absolūti nav nekāda sakara ar seksuālo orientāciju -tikai tik daudz, ka naciķiem ir par ko vaukšķet

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 09.10.2018. 23.06

    Ievēroji, ka “andrejs” raksta “Jāņa Lakija” stilā, liekot vārdus pēdiņās?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kolpants > Dusma 09.10.2018. 15.58

    Nu es uz mirkli zaudēju reakciju – puspasauli izjājis, piedodiet nu man, divas oficiālas un div reiz vdivas neoficiālas laulības, bet lūk – nelaime šim – sieviešu neuzticība.

    И что не так? А кого же он драл? Кто ему “давал”?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > kolpants 09.10.2018. 16.34

    pajautā naciķiem – kuri par viņiem balsoja

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 09.10.2018. 17.09

    Sieviešu neuzticība nav milzīga problēma, tā ir iespēja tikt vaļā no neuzticīgām sievietēm un tikt pie uzticīgām sievietēm (ja tādas ir pieejamas).

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tonijs 09.10.2018. 17.17

    piekrītu , milzīgā problēma ir vīriešu neuzticība , lai neteiktu – visu nelaimju cēlonis

    0
    0
    Atbildēt

    2

    tonijs > Dusma 09.10.2018. 21.20

    Nezinu, ar vīriešu neuzticību neesmu saskāries, bet manuprāt tā nav milzīga problēma.
    Sievietēm tā ir iespēja tikt vaļā no neuzticīgiem vīriešiem un tikt pie uzticīgiem vīriešiem (ja tādi ir pieejami).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kolpants > Dusma 10.10.2018. 09.29

    Есть такая грубая, пошлая, но очень точная поговорка “сучка не захочет, кобель не вскочит”.
    В Германии провели анонимные опросы, по результатам которых процент изменяющих женщин был практически равен проценту изменяющих мужчин.
    Это миф из области “плохие отношения между зятем и тещей”, хотя по факту очень часто плохие отношения между женой и матерью мужа.

    0
    0
    Atbildēt

    0

puika 10.10.2018. 00.39

‘’Es nenožēloju, ka biju ar taisnu muguru un man bija nelabvēļi, kas apliecina, ka biju uz pareizā ceļa. Nevienu no nelabvēļiem – kremlistus, kreisos liberāļus un bandītus – nekad neatbalstīšu!”
Dz.Rasnačs

+1
-1
Atbildēt

3

    Sskaisle > puika 10.10.2018. 10.50

    otri populisti – es tiešām uzksatu, ka tā melot ir jāprot , ir jābūt amputētai ne tikai sirdsapziņai, bet arī godaprātam

    lūk čakša apgalvo, ka cīnīsies lai visiem būtu pieejami veselības pakalpojumi – un tā viņa stāsta jau kuro gadu, kamēr cilvēki mirst jo talāk par runāšanu ministre nav tikusi

    lūk, mans draugs , rūdīts un lielīgs patriots – izspļauts naciķis – latvju zīmju jostas ap abam rokām, brīnums, ka ap pieri vēl nav uzsējis prievīti
    un visu laiku mani bar, ja sūdzos par Latvijas valsts čekismu = bandītismu. Nu es nepadodos, protams.
    Bet – pavasarī pats nonāca gan ātrajos , gan slimnīcā, gan pēc tam ambulatoriski ārstējās. Bet nu kā tad pats šo valsti lamāja un lādēja! To vajadzeja dzirdēt. Bet es vinu sapratu – viņš pusi no savas lielās algas atdod valstij nodokļos – precīzi nezinu, bet ap tūkstoti tas ir un – kad viņš saslima – viņam pat par marli un smēri , ko viņam lietoja bija jāmaksā – nerunājot par visu citu – sākot ar nepieejamiem speciālistiem ar norīkojumu un uzreiz – tai pašā dienā pieejamiem , ja maksā – bargi utt utjprj
    Labi, viņa ir nauda, viņš strādā un labi pelna, bet ko darīt, ja nav nauda? Atbildu – neko – ej uz mežu – roc bedri un mirsti nost. Ja negribi apgrūtināt tuviniekus – pats ej uz kapiem – skan drausmīgi – bet pasakiet – ko citu darīt, ja nav nauda – ātrie kredīti ? Tiešām?

    sputņik laikam skaitās kremļa ziņu aģentūra, bet es nebrīnītos, ja čakša tā patiešām būtu teikusi – un tas ir drausmīgi, nu tas ir nezinu – vel noziedzīgāk kā vienkārši populisms

    un arī par to būtu jārunā – ja ne tā ZZS un NA milzu propaganda , oligarhu aizmugure ar NRA un DIENU un LTV1 un LR1 – tad viņi noteikti netiktu ievēlēti –

    https://sputniknewslv.com/Latvia/20181009/9615498/latviesi-ar-visu-apmierinati-caksa-paskaidroja-zemo-veletaju-aktivitati-saeimas-velesanas.html

    https://www.youtube.com/watch?v=Gow0O1Ur4LQ

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > puika 10.10.2018. 11.13

    visi politiķi ir gatavi vērsties tiesā un tiesāties – esot gods un cieņa aizskarti un kas tik vel nē

    mani reali terorizēja un apzaga apsaimniekotajs – man Latvijas valsts tiesu sistēma ir nepieejama dārdzības dēļ – es nespēju tiesāties ļoti augsto nodevu dēļ

    un nepārmetiet man , kad es apgalvoju, ka Latvija nav izdevusies valsts – man viņa nav izdevusies, jo nenodrošina man elementāras cilvektiesības

    +2
    -1
    Atbildēt

    2

    andrejs > Dusma 10.10.2018. 15.57

    un nepārmetiet man , kad es apgalvoju, ka Latvija nav izdevusies valsts – man viņa nav izdevusies, jo nenodrošina man elementāras cilvektiesības

    Tad tāpēc Dusma tik bieži dodas ārzemju ceļojumos, nabadzīte…

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > andrejs 10.10.2018. 16.38

    starp citu – es ceļojumos dodos reizi 100 gados, bet man ir komandējumi , kuros es braucu ļoti labprāt, jo tad maksā komandējuma naudu – bet tev budzim to nesaprast

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > Dusma 10.10.2018. 11.52

    Sametieties un iesniedziet tiesā kolektīvo prasību pret apsaimniekotāju. Vai prasi atbrīvojumu no tiesas nodevām sakarā ar savu mantisko stāvokli.

    “No Satversmes 92.panta un Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6.panta, kas paredz ikvienam tiesības uz taisnīgu tiesu, izriet ne tikai valsts tiesības, bet arī pienākums atbrīvot trūcīgas personas no valsts nodevas un citiem izdevumiem, lai minētās personas varētu īstenot savu civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā.” https://lvportals.lv/skaidrojumi/247116-kas-un-ka-atbrivojams-no-tiesas-izdevumu-samaksas-2012

    Dusma > andrejs 09.10.2018. 21.33

    es nekad nesaku – nerakstu , ka Latvija ir neizdevusies valsts, es saku, ka Latvija ir čekistu izlaupīta un nomocīta valsts un stipri apšaubu, ka tā spēs atkopties – jo īpaši , ja tā vietā, kur būtu steidzīgi jāglābj ZZS un NA laika bezatbildības sekas – notiek teatrāli šovi. https://ir.lv/comments-page?post_id=372856

    0
    0
    Atbildēt

    3

    kolpants > tonijs 10.10.2018. 12.18

    на самом деле иногда хватает просто общего письма и намека, что в случае чего просто сменим. Но это же надо людей организовывать, что-то делать
    Проще во всем обвинить рижскую думу и тут метать гром и молнию

    +1
    -2
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > kolpants 10.10.2018. 13.23

    nu tava rīgas dome jau ir tik dziļā buļļa pakaļā ka nekādas vēstules līdz viņiem neaiziet – konkrēti es domāju divvaldībai – ušakovs – ameriks –

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > Dusma 10.10.2018. 16.23

    Логично. Это только в воспаленном мозгу бешенной тетки РД должна и имеет право вмешиваться в хозяйственный спор между получателем услуги и оказывающей услугу компанией.
    Как это еще бешеные тетки не стали бомбить РД гневными письмами, что в Максимах на территории Риги продают просроченный сыр-за это же явно должен Ушаков отвечать! Максима же на территории Риги расположена!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tonijs 10.10.2018. 12.07

    jā un tās cilvēktiesību deklaŗācijas vari uzlikt mazmājiņā uz nagliņas , piedod, bet ir zemiski tās piesaukt , zinot to milzīgo IGNORE , kas tām ir Latvijā.

    vispirms ir jāsakārto politiskā vide, mediji, tiesu vara, jāierobežo korupcija, jāatčeko valsts drošības strktūras = pelēkā ekonomika – tad arī cilvēktiesības kļūs pieejamākas –
    leiputrija jau nekur nav un jācīnās ir visur

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > tonijs 10.10.2018. 12.01

    kā tev nav kauna, tonij:)
    kā tad – sameties … kā tad lūdz ….

    mans draugs saka – nenīdi -es tev sarunāšu – viņam visur draugi arī policijas spicē – bet es saku – nē – principa pēc- ja tik zemu kritīšu pati čekai kurpes laizīšu un rokas bučošu –

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > puika 10.10.2018. 10.38

    https://www.la.lv/paradniekam-ir-skaidrojums-kapec-nav-ievelets

    Parlamentārietis Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) savu neievēlēšanu jaunajā Saeimas sasaukumā saista ar melu kampaņu.

    “Pret mani vērstā melu kampaņa savu darbu padarīja,” aģentūrai LETA sacīja Parādnieks. Viņš gan bija domājis, ka “labie darbi ģimeņu ar bērniem atbalstam vairāk atspoguļosies novērtējumā”.

    http://jauns.lv/raksts/zinas/300138-paradnieks-pardzivo-neievelesanu-saeima-un-posas-versties-policija-pret-jurasu
    Parādnieks arī plāno vērsties Valsts policijā pret politiķi Juri Jurašu (JKP) saistībā ar “melīgiem apgalvojumiem”. Viņš skaidroja, ka priekšvēlēšanu laikā to nedarīja, jo gatavošanās vēlēšanām bija svarīgāka. Runājot par nākotni, Parādnieks pauda – ejot jau uz vēlēšanām tika definēts mērķis vadīt Labklājības ministriju, lai realizēto Demogrāfisko lietu centra izstrādāto programmu “Māras solis”. “Šis mērķis nav mainījies,” sacīja Parādnieks, kurš ir nacionālās apvienības izvirzītais labklājības ministra amata kandidāts.

    Zaudēt ir jāprot. Manā vērtējumā to pratuši tikai Jaunā Vienotība. Nekur neesmu dzirdējusi vai izlasījusi , kādu JV pārmetumu vēlētājiem. Tikai paldies tiem, kuri tomēr uzticējās un ka ir jāturpina strādāt. Es ļoti novērtēju JV intelektuālo un inteliģento stāju. Es tiešām viņiem ticu – drusku, protams.

    Parādnieks un vispār NA ir populisti. Kāpēc žurnālisti un NA vēlētāji nespēj panākt, ka tiktu publicēti visi finanšu dati, kā pārādnieks iztērēja to naudu 2 milj eur ģimenēm – cik reāli tika ģimenēm, cik nokopa naudas apsaimniekotāji.

    Esmu gatava saderēt uz 100 eur , ka tas nekad nekad nenotiks – t.i. – mēs neuzzināsim detalizētu naudas – 2 milj izlietojumu , jo jau neoficiāli ir zināms, ka par šo naudu tās apsaimniekotāj i ceļoja pa pasauli, lai redzētu !!! – kā citās valstīs cīnās par bērnu labklājību …

    +4
    -2
    Atbildēt

    4

    puika > Dusma 10.10.2018. 13.09

    Parādniekam ir dažādi trūkumi un arī pa skeletam skapī, bet par demogrāfiju viņš domā nopietni. (bez ironijas)

    0
    -3
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > puika 10.10.2018. 13.22

    nu izbeidz – domā – bļedj – mums bērni dzīvo pusbadā un badā tur viens jāklis domājot – tu domā, ko tu raksti –

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 10.10.2018. 13.32

    NA tiešām panāca lielākus pabalstus par bērniem. Dusma, turies.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tonijs 10.10.2018. 13.53

    NEMELO NU ATKAL – NA jeb tomēr visa saeima?
    tu nekar ordeņus tiem, kam nepienākas , ka es saku un es saku!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    puika > Dusma 10.10.2018. 15.00

    Demogrāfija bija viena no VL(NA) prioritātēm, ar kuru viņi gāja koalīcijā.
    Lai cik raibas nebūtu Parādnieka attiecības ar sievietēm, par bērniem viņš gādā.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Dusma 10.10.2018. 11.28

    Zaudēt ir jāprot. Manā vērtējumā to pratuši tikai Jaunā Vienotība.
    ——
    “Jaunā” – tas ir joks?
    Te jau Lakijs rakstīja, ka 2/3 no Vecās vienotības čļeniem ir citās partijās. Par ir VV klons, tikai agresīvi liberastisks ar narcisu kā izkārtni pie stūres

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Dusma 10.10.2018. 12.22

    Šadurskis: Šajās vēlēšanās sabiedrībai patika populisti, nevis darba darītāji
    /Delfi.lv.09.10.2018/

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    puika > Dusma 10.10.2018. 11.45

    JV nezaudēja vēlēšanās. Vienu brīdi taču bija tuvu tam, ka netiks vispār iekšā.
    Par izdzīvošanu vēl būs jāpacīnās.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > puika 10.10.2018. 11.58

    es gan domāju, ka zaudēja, k tie nelieši naciķi – par gobliniem kaimiņiem nemaz nerunajot – dabūja vairāk ….

    Vai nebija tā, kā teica Ločmele , ka Vienotības Judins A – bija vienīgais, kurš spēja drosmīgi un adekvāti reaģēt uz to ārprātu, kas bija ap oigarhu šovu?
    Naciki zem galdiem rukšķēja kā rukši – ai labi – man tik lamāties vien gribas , bet – brīnums, ka vēl to gribas –

    +3
    0
    Atbildēt

    1

    puika > Dusma 10.10.2018. 12.16

    Vienotība pamatīgi zaudēja krietni pirms vēlēšanām, tapēc tagad var būt apmierināti ar rezultātu. Savu sāpi jau paspēja izbļaut laikam. Es gan īsti nesekoju tām peripetijām.

    Vienotība bija tāds krīzes laika risinājums. Šis sadalījums man šķiet dabiskāks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu