VIDEO: Kultūras darbiniece Annija Macpane: “Alsundznieki ir ciets rieksts” • IR.lv

VIDEO: Kultūras darbiniece Annija Macpane: “Alsundznieki ir ciets rieksts”

Annija Macpane no Alsungas. Publicitātes foto

“Alsundznieki ir ciets rieksts. Suits ir ar nelaužamu viedokli, ļoti grūti pierunājams uz kaut ko un pabakstāms, lai ieviestu ciemā ko jaunu,” raksturo kultūras darbiniece Annija Macpane no Alsungas.

“Suiti ļoti sargā savu identitāti. Tie, kas te ir, ir suiti. Ir jāiztur attiecīga nodeva, lai kļūtu par suitu. Aizbraucot uz Dziesmusvētkiem un ieraugot suitu tautastērpu citiem, gribas pateikt: “Nē, mēs esam īstie suiti, tas ir mūsu tērps,” saka Annija.

“Visā pasaulē tiek glabātas tradīcijas, un Alsungā īpaši tiek uzmanīts, lai tās nepazustu. Cilvēkiem ir liela interese par suitiem un mūsu kultūru. Viņiem interesē tas, kā mēs uztveram pasauli,” uzsver Annija.

“Alsungā man nekā netrūkst. Kur var būt vēl labāk, ja apkārt ir tavi tuvie cilvēki? Lielākā daļa draugu arī ir atraduši veidu, kā īstenot savas idejas un sapņus tepat vietējā ciematā,” stāsta Annija.

“Var attīstīties tepat Latvijā, ir jācīnās par savu vietu. Uz paplātes nevienam neko neatnes, bez darba nekas nenotiek. Es aicinu nepadoties pie mazām grūtībām, tikt tām pāri un iet uz priekšu.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu