Raudseps un Tērmanis atsakās no daļām SIA “Žurnāls NAUDA IR” • IR.lv

Raudseps un Tērmanis atsakās no daļām SIA “Žurnāls NAUDA IR”

1
Ilustratīvs attēls no pixabay.com

Pauls Raudseps un Pēteris Tērmanis ir atteikušies no sev piederošām daļām SIA “Žurnāls NAUDA IR”. Raudsepam un Tērmanim līdz šim katram piederēja 5 daļas jeb 5,26% no SIA kapitāla. Pārējie 89,48% no uzņēmuma kapitāla pieder portāla “Pietiek” īpašnieka Lato Lapsas brālim Endo Lapsam, kurš ir arī SIA “Žurnāls NAUDA IR” vienīgais valdes loceklis. Atteikšanās no daļām notiek atbilstoši Komerclikumam un SIA valdei ir pienākums reģistrēt šīs izmaiņas SIA dalībnieku reģistrā un iesniegt tās Uzņēmumu reģistra komercreģistrā.

“Endo Lapsa 2016. gadā ieguva daļas šajā uzņēmumā, apejot manas un Pētera Tērmaņa pirmpirkuma tiesības,” saka Pauls Raudseps. “Kopš tā brīža viņš nav devis mums iespēju ne piedalīties kādā dalībnieku sapulcē, ne saņemt pieprasīto informāciju par sabiedrības finanšu stāvokli. Nesen viņš mūs informēja par plāniem uzņēmumu pārdot, kuru pats nosauca par iespējamu draudu mūsu reputācijai. Turklāt, mums to nezinot, viņš ir veicis darbības, kuru rezultātā KNAB aizliedzis SIA “Žurnāls NAUDA IR” par maksu izplatīt priekšvēlēšanu reklāmu. Tāpēc esam nolēmuši atteikties no savām daļām SIA “Žurnāls NAUDA IR”. Ar zvērināta notāra starpniecību esam paziņojuši Endo Lapsam par atteikšanos no daļām, un atgādinām, ka viņam ir pienākums veikt atbilstošās izmaiņas sabiedrības dalībnieku reģistrā un iesniegt pieteikumu Uzņēmumu reģistrā.”

Raudsepa un Tērmaņa aiziešana no SIA “Žurnāls NAUDA IR” pieliek punktu attiecībām, kuru sākums meklējams 2013. gadā, kad sāka iznākt biznesa žurnāls “Ir Nauda”. A/s “Cits medijs” pieder žurnāla “IR Nauda” izdošanas licence un preču zīme, taču uzņēmums piekrita SIA “Žurnāls IR Nauda” dibināšanai, lai radītu juridisku kopdarbības formu starp izdevuma “Ir Nauda” pirmo redaktori Elīnu Stengrēvicu un a/s “Cits medijs”. Vienlaikus a/s “Cits medijs” akcionāri Raudseps un Tērmanis piekrita iesaistīties SIA “Žurnāls IR Nauda”. 2014. gadā Stengrēvica pārtrauca sadarbību ar a/s “Cits medijs”, kas no 2015. gada pilnībā pārņēma žurnāla “Ir Nauda” izdošanu un sekmīgi to turpina joprojām. Apejot likumā noteikto pirmpirkuma procesu, Stengrēvica savas SIA “Žurnāls IR Nauda” daļas 2015. gada aprīlī nodeva juristam Jorenam Liopam, bet pēc līdzīga darījuma 2016. gada aprīlī tās ieguva Endo Lapsa.

Pēc šīs īpašnieku maiņas šā gada aprīlī žurnāla “IR Nauda” izdevējs a/s “Cits medijs” uzvarēja tiesas procesā par biznesa žurnāla “IR Nauda” zīmolu. Atzīstot a/s “Cits medijs” tiesības uz reģistrēto preču zīmi “IR Nauda”, tiesa konstatēja negodīgu konkurenci no Endo Lapsas kontrolētā uzņēmuma puses un aizliedza tam turpmāk komercdarbībā izmantot “IR Nauda” vārdu.

Spriedums noteica, ka turpmāk Lapsas uzņēmumam aizliegts izmantot preču zīmes “IR Nauda” vārdisko daļu un ar preču zīmi sajaucami līdzīgus apzīmējumus komercdarbībā un visa veida rakstveida un mutvārdu sarakstē. Tāpat aizliegts izmantot domēna vārdu “irnauda.lv” un mājaslapu http://irnauda.lv. Turklāt tika uzlikts pienākums desmit dienu laikā pēc sprieduma spēkā stāšanās Uzņēmumu reģistrā pieteikt SIA “Žurnāls IR Nauda” nosaukuma maiņu, izslēdzot tajā atsauci uz “IR Nauda”.

Pēc sprieduma stāšanās spēkā Lapsa nomainīja uzņēmuma nosaukumu uz SIA “Žurnāls NAUDA IR”. A/s “Cits medijs” uzskata, ka šī vārdu apmainīšana vietām neatbilst tiesas spriedumam.

Komentāri (1)

tonijs 28.09.2018. 14.45

Līdz šim nepirku šo žurnālu un turpmāk vēl vairāk to nepirkšu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu