IR aptauja: Ko KPV kandidāti domā par sadarbību ar “Saskaņu”? • IR.lv

IR aptauja: Ko KPV kandidāti domā par sadarbību ar “Saskaņu”?

85
Politiskās partijas "KPV LV" 13. Saeimas vēlēšanu reklāma. Foto: Edijs Pālens, LETA
Baiba Kļava

Šonedēļ Ir aptaujāja politiskās partijas KPV LV kandidātus, lai noskaidrotu viņu viedokli par iespējām nākamajā Saeimā sadarboties ar Saskaņu, jo partijas vadība skaidru atbildi uz šo jautājumu nesniedz. Aptaujā tika iekļauti katra vēlēšanu apgabala pirmie pieci kandidāti, un papildus vēl divi Rīgas saraksta pēdējie pārstāvji — Ivars Puga un Aldis Gobzems.

Tā vietā, lai sniegtu skaidru atbildi uz visiem uzdoto jautājumu «Vai jūs 13. Saeimā varētu atbalstīt valdību ar Saskaņu — kopēju koalīciju vai citu sadarbības formu?», daudzi kandidāti atteicās no komentāriem, jo tā rīkoties bija ieteikusi partijas vadība. Vairāki aptaujātie, jau izdzirdot žurnāla Ir vārdu, kļuva manāmi satraukti un uzstāja, lai jautājums tiktu nosūtīts e-pastā. Atbildi gan nav sniedzis neviens no šiem kandidātiem.

KPV aptaujāšanu iesākām ar partijas premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu, kurš uzreiz norādīja, ka ar žurnālu Ir nerunās. Neviens no apgabalu pirmajiem numuriem arī atbildi nesniedza.

Kad aptuveni desmit kandidātus jau bijām sazvanījuši, saņēmām e-pasta vēstuli, kura parakstīta KPV valdes vārdā un tajā teikts: “Ņemot vērā jūsu žurnāla vadības nievājošos izteikumus un apzinātus safabricējumus par mūsu partiju, līdz publiskas atvainošanās saņemšanas brīdim politiskā partija KPV LV ar žurnālu Ir nekomunicēs.” Sīkāki paskaidrojumi netika sniegti, taču Aldis Gobzems jau iepriekš sociālajos tīklos paudis sašutumu par žurnāla Ir galvenās redaktores Nellijas Ločmeles tvītu, kurā izteikts brīdinājums par iespējamu Saskaņas un KPV valdību.

Turpinot aptaujāt kandidātus, Ir tomēr izdevās noskaidrot vairāku KPV pārstāvju domas par sadarbību ar Saskaņu, bet seši kandidāti nebija sasniedzami.

 

RĪGA

Artuss Kaimiņš, Saeimas deputāts:

Nav laika. Visu labu!

Iveta Benhena-Bēkena, SIA Jumburgs valdes locekle:

Neizdodas sazināties. Zvanot uzņēmumam, tiek atskaņots paziņojums “abonentam ienākošie zvani ir atslēgti”.

Didzis Šmits, biedrības European Crabbing association prezidents:

Rakstiet uz biroju, jo es neesmu pārliecināts, ka man zvana tas, kas man zvana.

Aleksandrs Lapajevs, SIA Antic One valdes loceklis:

Neizdodas sazināties. Zvanot uzņēmumam, tiek atskaņots paziņojums “abonentam ienākošie zvani ir atslēgti”.

Romans Justs, SIA Oliivija veikala vadītājs:

Man liekas, ka jūs visus esat apzvanījuši. Mēs esam jau tik daudzas reizes par to izteikušies, ka vienkārši ir apnicis, mēle nokaltusi. Lieciet mums mieru, lūdzu! Esiet tik laipni. Uz telefona zvaniem es nekad neatbildu, jo man dienā ir vizmaz 30 — 40 zvani no dažādiem žurnāliem, stādās priekšā. Ja ir tāda interese, jūs varat vienmēr atnākt pie mums uz ofisu, tur ir gan kandidāti, gan mūsu biedri — jūs tur visu varat dzirdēt, uzzināt. Pa telefonu mēs neko nerunājam. Atvainojiet, lūdzu!

Ivars Puga, aktieris:

Ar Saskaņu? Šādā formā, kādā pašlaik, — nē, protams. Ja nemainīsies kaut kādas nostādnes, tad nē. Bet cilvēkiem ir tendence mainīties kaut kādu apstākļu rezultātā. Un partija sastāv no cilvēkiem, nav jau monolīts klucis, kurš nav spējīgs domāt un izdarīt secinājumus.

Aldis Gobzems, advokāts:

Jūs varat droši man nezvanīt, es ar Ir nerunāšu, kamēr žurnāls neatvainosies par tām cūcībām, ko jūs darījāt. Nekādas komunikācijas ar žurnālu Ir.

 

VIDZEME

Linda Liepiņa, SIA Wok Rīga valdes locekle:

Esmu apslimusi, atsūtiet man jautājumus uz e-pastu. (Atbilde nav saņemta.)

Māris Možvillo, Alojas novada deputāts:

Es sapratu, ka partijas valde ar jums jau ir sazinājusies e-pastā, un mani komentāri būs tieši tādi paši.

Aldis Blumbergs, advokāts:

Neizdodas sazināties — vairākkārt zvanot, neceļ klausuli.

Ainārs Vilciņš,  SIA YOURTIME valdes loceklis:

Saku uzreiz — šie visi jautājumi ir tikai un vienīgi Artusam vai Aldim. Domāju, ka jūs esat daudz «laba» izdarījuši, lai viņi jums neatbildētu. Te jau ir stāsts — ja jums ir kāda infomācija ienākusi, tad to informāciju vajag arī pasniegt cilvēkiem tā, kā jūs to dabūjat. Bet ja jūs pasniedzat tādā izskatā, kā to var redzēt, tad jau tā jokaini.

Viss, kas ir saistīts ar šiem jautājumiem, kurus jūs tagad uzdodat — tikai un vienīgi valde.

(Jautājums: tātad jūs nesniegsiet atbildi individuāli?) Par šo jautājumu viennozīmīgi nē.

Ieva Krapāne, pašvaldības policijas lietvede:

Pašreiz nevaru [atbildēt], esmu ar bērnu uz slimības lapas. Varbūt jautājumus varat e-pastā atsūtīt? (Sola atbildēt otrdien, atbilde nav saņemta.)

 

LATGALE

Roberts Spručs, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas ārsts:

Nu, mums ir tā, ka visi jautājumi no žurnāla Ir jākomunicē ar Aldi Gobzemu. (Jautājums: Bet mēs veicam individuālu kandidātu aptauju.) Nu, jā, es piekrītu, bet šobrīd attiecībās ar žurnālu Ir, lūgums komunicēt ar Aldi Gobzemu. (Jautājums: Viņš jums neļauj izteikties individuāli?) Visos jautājumos Aldim zvaniet, viņš atbildēs.

Romualds Siliņš. Saimnieciskās darbības veicējs, lauksaimnieks:

Neizdodas sazināties, jo nav kontakttālruņa.

Ainārs Belovs,  SIA Fitnesa parks valdes loceklis:

Valdes komentārs ir nosūtīts e-pastā. (Neizdodas sazināties tieši, bet caur darba kolēģi, kurš nodod šādu Belova atbildi.)

Raimonds Nipers, Dagdas novada deputāts:

Mums atnāca visiem e-pasts, ka ar jūsu žurnālu mēs nekomunicējam. Par Saskaņu mans paša viedoklis — nē, bet jums jārunā ar partijas vadību.

 

KURZEME

Atis Zakatistovs, Saeimas deputāta palīgs:

Neizdodas sazināties, jo atslēgts tālrunis.

Ramona Petraviča, SIA Monēta finanšu vadītāja:

Neizdodas sazināties — vairākkārt zvanot, neceļ klausuli.

Ēriks Pucens, Kuldīgas novada deputāts:

Atsūtiet jautājumu uz e-pastu. Man ir tiesības izteikties tādā formā, kā es vēlos. (Atbilde nav saņemta.)

Ilga Pranča-Hartingera, SIA Maras Manor valdes locekle:

Atvainojiet, lūdzu, mēs vairs neatbildam pārstāvjiem no Ir. Pēdējās publikācijas par KPV… Sagaidām oficiālu atvainošanos par visu notikušo. (Jautājums: Bet mūs interesē jūsu individuālais kandidāta viedoklis, nevis valdes viedoklis.) OK. Es domāju, ka mūsu partija pietiekami bieži atbild uz šo jautājumu. Un tā ir tiešām arī mana nostāja. Nepateikšu neko jaunu — tā nav partija, kura mums simpatizē. Mēs iesim strādāt Saeimā, lai pilnveidotu mūsu programmu, lai atrastu visas partijas, kuras ir gatavas kopā ar mums strādāt, lai pildītu programmu.

Arturs Zīlītis, Priekules sporta halles saimniecības vadītājs:

Nu redziet, jūs uzdodat visu laiku to provokatorisko jautājumu. Ja esat izlasījusi mūsu programmu, tad zināt atbildi. Ja mēs tiksim pie varas, tad nebūs ne pozīcijas, ne opozīcijas, bet visiem 100 deputātiem būs jāstrādā valsts labā. (Jautājums: tātad jūsu atbilde ir ne jā, ne nē?) Es jau jums atbildēju. Tā kā ir noteikts Satversmē, visi 100 deputāti strādā valsts labā un, ja, piemēram, kaut vai Saskaņa izvirza valstij noderīgu un labu lēmumu, tad mēs to varam atbalstīt. Bet ja viņi, piemēram, izvirza — uz ko jūs tagad velciet —, ka mums būs Latvijā krievu valoda kā otra valoda, mēs tādu likumu neatbalstīsim.

 

ZEMGALE

Kaspars Ģirģens, Jēkabpils domes deputāts:

Ja jūs gribat, atsūtiet to jautājumu uz e-pastu. Pēc iepriekšējas pieredzes — Ir žurnālisti nav tie, ar kuriem gribētos sadarboties. Paldies. (Atbilde e-pastā nav saņemta.)

Ralfs Nemiro, Jelgavas novada deputāts:

Nē, es neatbildēšu. Neviens neatbildēs Ir žurnālam. Tāpēc, ka jums ir tendenciozie raksti. Mēs vienkārši atsakāmies ar jums sadarboties. Ja jums ir kādi jautājumi, droši uzrakstiet e-pastā, mēs uz tiem atbildēsim.

Aivars Geidāns, Jelgavas novada deputāts:

Jums gan ir daudz laika visiem zvanīt. Jautājums ir jāiesūta rakstiski, vēlams uz partijas oficiālo e-pastu. Uz jautājumiem mēs atbildam šobrīd  rakstiski priekšvēlēšanu laikā. Zinot, cik jūsu žurnāls neobjektīvi atspoguļo informāciju, tad principā ar jums vispār… Kad sāksit normāli publicēt rakstus atbilstoši Eiropas žurnālistikas praksei, tad varētu turpināt diskutēt par kaut kādiem jautājumiem, bet pagaidām nevēlos diskutēt. (Atbilde e-pastā nav saņemta.)

Lauris Zīverts, Jelgavas domes deputāts:

Jūs gribējāt zināt, ko es domāju par žurnālu Ir? Neko labu es par jums nedomāju, paldies par zvanu!

Sandis Ģirģens, advokāts:

Es jums varētu atbildēt, īstenībā. Mans ieteikums — būt objektīviem pret lasītājiem un beigt viņus zombēt ar šo jautājumu, vai KPV sadarbosies ar Saskaņu. Mēs gribam strādāt, lai Latvija būtu stabila. Es negribu braukt projām ar savu bērnu, ar kuru katru vasaru braucu projām, jo jūsu Ušakovs nevar Rīgā uzbūvēt trīs stadionus futbolam. Jūs prasāt, lai es ar viņu sadarbotos? Ar cilvēkiem, kas realitātē, teiksim, dzīvo uz mūsu rēķina? Es nesadarbošos ar cilvēkiem, kuri nedomā par iedzīvotāju interesēm un dzīvo uz mūsu rēķina — tā ir mana atbilde. Un tā arī piefiksējiet.

 

Žurnāla Ir rakstu Apvērsums lasiet šeit.

Komentāri (85)

Jānis Lakijs 27.09.2018. 10.55

“Dusma”: ltv1 – Zakatistovs – arī laipojt. bet piespiests pie sienas ksiadri un gaiši pateica – ja tas būs izdevīgi -tad jā – sīkāk nepaskaidrojot kas, kam izdevīgi
======
Un kurš tad viņu tajā raidījumā “piespieda pie sienas”? Vai spēsi atzīties, ka tas bija Raivis Dzintars no Nacionālās Apvienības? :)

+7
-2
Atbildēt

1

    Sskaisle > Jānis Lakijs 27.09.2018. 11.12

    meli – baidies grēka!
    raivis dzintars pogoja kā dulla alakstīgala , klausīties bija kauns –
    pie sienas šo zakatistov piespieda bojārs –

    +1
    -5
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > Dusma 27.09.2018. 11.21

    Zakatistovs jau sevi sen bija atmaskojis,izsakoties nicīgi par nacionālismu:
    https://www.youtube.com/watch?v=g7XtXiL95x4

    +3
    -2
    Atbildēt

    1

    Jānis Lakijs > Vahamurka 27.09.2018. 11.40

    Nesaprotu, kāpēc Zakatistovs nav mīļš IR curikiem. Viņš taču runā to pašu, kojau sen raksta žurnāls IR.

    +4
    -2
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Jānis Lakijs 27.09.2018. 11.45

    liekuli – tēlo nesaprašanu , fuj cik pretīga izlikšanās – fuj

    +2
    -3
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > Dusma 27.09.2018. 11.50

    Nu nu,pastāsti,kāpēc IRiešiem Zakatistovs un visa KPV nepatīk?

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    Jānis Lakijs > Vahamurka 27.09.2018. 12.37

    Neko viņa nestāstīs. Viņai nav laika :D

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

vvilums 27.09.2018. 14.02

Pat idiotam skaidrs, ka KPVLV ir pārdevušies un ir Saskaņas satelīts. Ja SC/KPVLV veidos mūsu valsts nākotni, tad no Ukainas ,Moldāvijas vai Grūzijas likteņa mums neizbēgt.

+7
-3
Atbildēt

1

    Vahamurka > vvilums 27.09.2018. 14.09

    Njāā,ne ar ko neatšķiras no zatleristiem.

    +3
    -6
    Atbildēt

    4

    Jānis Lakijs > Vahamurka 27.09.2018. 14.23

    Atšķiras gan.
    Zatleristiem bija sarkanā līnija pret Lembergu – vismaz līdz tam brīdim, kad vienotībēni to līniju izdzēsa.

    +2
    -2
    Atbildēt

    2

    Vahamurka > Jānis Lakijs 27.09.2018. 17.54

    Tā līnija sākumā vispār bija pretoligarhu līnija,bet iznāca tāda pašķidra,vispirms Urbanovičs pat ar savu pamatīgo feisu tika cauri,pēc tam smalkais Lembergs izlauza ceļu.Mandomāt,tā bija tikai dūmu siena vai miglas aizkars.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    QAnon > Jānis Lakijs 27.09.2018. 19.45

    Tie izdzimteņiem nebija “sarkano līniju” pret čekas pidrillu, Šļeseru un tie pārņēma un pilnveidoja visas tā iestrādes.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > Vahamurka 27.09.2018. 19.42

    Nūja, Zatļeristi, tas ir elles pats dibens, zemāk vairs nav kur un tie izdzimteņi, kuri akceptēja tā nolādētā kropļa definēto “mazo fašistu valsteli” un atzina, ka latviešu grūtnieču dedzinātājs, Vasjka Kononovs bija upuris, nepelna ne kripatiņas žēlastības. Tie ir pelnījuši vispirms noskatīties, kā to tuvinieki izcieš, to, ko nācās izciest ap pus miljona krievu fašistisko iebrucēju noslepkavoto latviešu.
    Noziegumiem pret cilvēci nav noilguma un sodu bargumam par to nedrīkst būt nekādu ierobežojumu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vvilums > Vahamurka 27.09.2018. 14.18

    Pāvests Francisks uzsvēra, ka izprot briesmas, kas pastāvīgi apdraud Latviju, Lietuvu un Igauniju.
    https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/pavests-baltijas-valstu-specigas-identitates-saglabasana-svarigi-tureties-pie-saknem.a293712/
    Cerams ,ka mēs Latvijā arī pietiekami labi izprotam.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > Vahamurka 27.09.2018. 14.22

    Ir atšķirība. Zatleristi lielos vilcienos tomēr vairāk bija sapņotāji – ideālisti. KPV, atvainojos par rusicismu – LR demokrātijai uzsūtīti “gopņiki”. Jau tas vien, ka KPV šobrīd “bauda”šādu pirmsvēlēšanu reitingu, mūsu tautai nav kompliments :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    2

    QAnon > rinķī apkārt 27.09.2018. 19.25

    Tādi paši “ideālisti”, kā Ušakovs, Urbanovičs, Kuzins, Graudiņš, vai Kononovs. Ja esi izdarījis, ka Putina kuce, Zatlers, nodīrāts, bet vēl spējīgs nožēlot, tad vari apspriest Kaimiņa slikto frizūru.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Lakijs > rinķī apkārt 27.09.2018. 14.27

    Ja kādam interesē: poļi gandrīz diendienā publicē netā Latvijas partiju reitingus
    http://ewybory.eu/sondaze-europa/lotwa/
    Nezinu nevienu līdzīgu saitu Latvijā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    1

    vvilums > Jānis Lakijs 27.09.2018. 16.14

    Poļi saprot, ja kremļa padauzas pārņems varu Latvijā, tad “sū..i var sākt plūst uz viņu pusi” vēl vairāk.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

J.šveiks 27.09.2018. 19.34

lai balsotu par šo zupstanci , ir jābūt stulbam kā ciedra mietam

+5
-2
Atbildēt

1

    J.Biotops > J.šveiks 28.09.2018. 05.57

    Nav vairs ilgi jāgaida, lai uzzinātu, ka Latvija ir pilna ar tepat augušiem ciedriem, tieviem un resniem. Un globālā sasilšana tur nebūs pie vainas.

    +3
    -2
    Atbildēt

    1

    tonijs > J.Biotops 28.09.2018. 12.52

    Ko nozīmē pilna? Kaimiņa partija dabūs 10-15%. Par ko pats balsosi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu