Uz kreisā sāna • IR.lv

Uz kreisā sāna

4
Inese Zandere. Foto — Edmunds Brencis
Anda Burve-Rozīte

Dzejniece Inese Zandere par iedvesmojošo jauno paaudzi Latvijā, mākslu lasīt un vēlmi pēc gudra parlamenta

Nosvinējusi 60 gadu jubileju ar vairākiem koncertiem, kuros skanēja gan dziesmas ar pašas vārdiem, gan dzejas lasījumi, dzejniece un izdevniecības Liels un mazs galvenā redaktore Inese Zandere tieši vēlēšanu dienā, 6. oktobrī, par gudru lēmumu nozīmi rosinās domāt ne tikai pieaugušos, bet arī bērnus — šajā dienā viņas izdevniecība nāks klajā ar Laura Gundara piedzīvojumu grāmatu bērniem Vaļa balss, kurā tiek sarīkotas vēlēšanas un darbojas deputāts.

Intervijā Zandere piemin ģeopolitiku — notikumus Ukrainā un spēju šeit, Latvijā, iesaistīties, lai palīdzētu. Vienu nedēļu pirms Saeimas vēlēšanām viņa arī stāsta, kāpēc uzskata par svarīgu ar savu balsi piedalīties, uz kādu parlamenta kvalitāti cer.

Līdztekus vērtīgu dzejas darbu bērniem un pieaugušajiem radīšanai Zandere ilgus gadus bijusi žurnāla Rīgas Laiks redaktore, bet 2004. gadā kopā ar meitu Alīsi Nīgali un mākslinieci Ūnu Laukmani nodibinājusi augstvērtīgas bērnu literatūras izdevniecību Liels un mazs. Sarunu sākām tieši par to.

Izdevēju biznesā tu iegāji ar augstu latiņu: nevis pelnīt, bet pirmām kārtām realizēt idejas.
Ja grib taisīt biznesu, grāmatas jāizdod visu laiku, nepārtrauktā plūsmā. Plūsma nevar sastāvēt tikai no izcilām grāmatām. Plūsma ir plūsma, tur ir arī tas, ko saucu par narkotiku tirdzniecību. Izcilas grāmatas izdod arī citas izdevniecības, mēs vienkārši neveidojam plūsmu, bet projektu virkni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu