Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Tā kā Danske Bank nav spējusi pildīt savas saistības un pretoties naudas atmazgāšanai, no amata atkāpies bankas izpilddirektors Tomass Borgens. Dānijas lielākajā bankā no 2007. līdz 2015. gadam caur bankas Igaunijas filiāli varētu būt atmazgāti līdz pat 200 miljardiem eiro. Foto — EPA/LETA

Eiropas Komisija vērsusies pret Poliju ES tiesā. Komisija uzskata, ka Varšavas lēmums par Augstākās tiesas tiesnešu pensionēšanās vecuma pazemināšanu ir pretrunā ar bloka pamatvērtībām. Polijā pie varas esošā partija Likums un taisnīgums (PiS) īsteno vērienīgas tiesu sistēmas reformas, kuras pakļauj tiesas politiķu kontrolei un apdraud likuma varu.

Zalcburgā neformālā ES samitā par Brexit pagājušajā nedēļā līderi apsprieda īpaša samita sasaukšanu novembrī, ja būs panākta vienošanās Īrijas un Ziemeļīrijas robežas un nākotnes tirdzniecības attiecību jautājumos. ES Padomes priekšsēdis Donalds Tusks noraidīja britu premjeres Mejas izstrādāto plānu, kurš paredz saglabāt starp ES un Lielbritāniju brīvo tirdzniecību precēs, bet ne pakalpojumos, un pārtraukt brīvo darbaspēka kustību.

Ziemeļkoreja piekrita pilnībā slēgt raķešu dzinēju izmēģinājuma objektu un raķešu palaišanas platformu Sohae starptautisko inspektoru uzraudzībā. Par to pagājušajā nedēļā paziņoja Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins pēc abu valstu līderu tikšanās Phenjanā. Abu Koreju līderi šogad tiekas jau trešo reizi.

Itālijas valdība pirmdien apstiprināja likumprojektu, kas atvieglo nelegālo imigrantu izraidīšanu un Itālijas pilsonības atņemšanu. Likumprojekts paredz pagarināt izraidāmo imigrantu aizturēšanas laiku no 90 līdz 180 dienām, kā arī uzlabot patvēruma pieprasījumu izskatīšanas procedūru, pieskaņojot Itālijas normas un praksi citu ES dalībvalstu procedūrām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu