Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien Latvijā vizītē ieradās Romas pāvests Francisks, kurš tikās ar valsts vadītājiem, uzrunāja ticīgos ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Domā, kur aicināja vienoties dažādībā — rūpēties par līdzcilvēkiem un pieņemt citādos. Pēc tam devās uz Aglonu, kur viņu gaidīja vairāk nekā 30 000 ticīgo.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome apstiprināja a/s Gaso projektu par dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojumu tarifiem. Jaunajā tarifā ietvertās izmaksas ir samazinātas par 8% jeb par 4,5 miljoniem eiro. Jaunie tarifi stāsies spēkā 2019. gada 1. janvārī. Nākamgad maksājumu par dabasgāzes pakalpojumiem veidos divas daļas — fiksētā daļa un mainīgā, kas būs atkarīga no patērētā dabasgāzes daudzuma. Tarifi sadalīti pa astoņām lietotāju grupām pēc patērētā gāzes daudzuma.

Valdība vienojās par nepieciešamību Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu reorganizēt Ministru kabineta pārraudzībā, palielinot dienesta kapacitāti. Patlaban dienests darbojas prokuratūras pārraudzībā. Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi likumā paredz, ka dienests savā darbībā ir neatkarīgs.

Saeimas deputāti pagājušajā nedēļā izskatīšanai komisijās nodeva ZZS izstrādātos grozījumus Satversmē par tautas vēlētu Valsts prezidentu. Par šiem grozījumiem balsoja 70 deputāti, pret bija 15, divi atturējās. Pret balsoja Jaunās Vienotības deputāti. Parlaments otrajā lasījumā akceptēja arī grozījumus Satversmē par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu