Raiņa cilvēki šodienā • IR.lv

Raiņa cilvēki šodienā

40
Laura Siliņa un Jēkabs Reinis. Foto — Lauris Aizupietis
Edīte Tišheizere

Katrai paaudzei ir sava Baiba un Uldis — kaut kas vairāk nekā tikai senas lugas varoņi, varbūt tos varētu dēvēt par nācijas sievišķības un vīrišķības simboliem. Tagad Laurai Siliņai (29) un Jēkabam Reinim (30) ir laiks tapt par šiem ikoniskajiem Raiņa varoņiem. Abiem tās ir pirmās lielās lomas Nacionālajā teātrī

Jau mūsu tikšanās Nacionālā teātra priekštelpā ir zīmīga. Laura skraidā no kafejnīcas uz grimētavu un atpakaļ: Jēkabs pazudis, telefons ir, paša nav. Viņa tur rūpi par abiem. Un tad, Ulda garajiem goda svārkiem plandoties, skrien Jēkabs — aizkavējies pie šuvējām, jo kaut kas nav bijis kārtībā ar kostīmu.

Viņi šobrīd teātrī patiešām ir kopā un pieskata viens par otru, viņi pat runā, viens otru papildinot un teikumu pārķerot. Laura pasmejas, ka savu vīru aktieri Uldi Siliņu, kam tajā pašā laikā būs pirmizrāde Antiņa lomā Reiņa Suhanova iestudētajā izrādē Antiņš. Zirgs. Zelts, viņa gandrīz neredz, katrs braucot uz teātri atsevišķi un mēģinot dažādās zālēs.

Kas šajos jaunajos cilvēkos (bet ne jaunuļos! — katram jau ir savs nopietns dzīves gabals aiz muguras) ir no tā, kas nepieciešams, lai kļūtu par Raiņa varoņiem? Ko viņos meklējis un atradis režisors Elmārs Seņkovs?

«Lauru es pazinu jau studiju gados, un tad ieraudzīju izrādē Klūgu mūks,» saka režisors. «Viņa ir ļoti krietna, laba, godīga, mīloša. Tas viss viņai piemīt. Arī raksturs! Tu esi šodienas Baiba, — es viņai palaikam atgādinu, — tev nevajag neko īpašu spēlēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu