VIDEO: Virtuāla ekskursija pa topošo Jauno Rīgas teātri • IR.lv

VIDEO: Virtuāla ekskursija pa topošo Jauno Rīgas teātri

1
Fragments no JRT virtuālās tūres - ieskats iekšpagalmā.

Teātra mīļotāji un visi interesenti līdz 30. septembrim var apmeklēt virtuālās realitātes ekskursiju pa topošo Jauno Rīgas teātri un redzēt to tādu, kādu to ir iecerējuši projekta autori, informē VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica.

Virtuālā ekskursija pieejama septembrī pašreizējās JRT telpās Miera ielā 58a, “Tabakas fabrikas” 4. stāva vestibilā iepretim garderobēm pirms katras izrādes un tās pārtraukumā, ja izrādē tāds ir paredzēts.

“Teātris Lāčplēša ielā durvis vērs 2021. gadā, tāpēc tikmēr aicinām izmantot iespēju un uzzināt, kāds tad pēc pārbūves izskatīsies viens no Eiropā modernākajiem teātriem – virtuāli izstaigāt gan pagalmu, gan vestibilus, gan skatītāju zāles, kā arī ielūkoties telpās, kuras ikdienā apmeklētājiem nebūs pieejamas. Piemēram, apskatīt pazemes darbnīcas vai ieraudzīt Smiļģa zāli aktieru acīm, stāvot uz skatuves,” pastāstīja Gruškevica.

Projekta autori ir pilnsabiedrība “Zaigas Gailes birojs un partneri”. Atbilstoši iecerēm JRT izmantoto telpu apjoms gandrīz divkāršosies – no 5146 m2 līdz 9767,1 m2, turklāt papildus plānota pagalma labiekārtošana 649,2 m2 platībā. Savukārt kopējais skatītāju vietu skaits sasniegs 840 atšķirībā no līdzšinējām 400. Paredzētas trīs skatītāju zāles: lielās Smiļģa zāles partera daļā būs 325 skatītāju vietas, bet balkonā – 175, lielajā “Black-box” zālē – 240, mazajā “Black-box” zālē būs 100 sēdvietu.

Ir paredzēta vieta teātra kafejnīcai un bērnu istabai. Papildus jaunajā apjomā ir paredzētas trīs mēģinājumu zāles – lielā mēģinājumu zāle 282 m2 platībā un divas mazās mēģinājumu zāles attiecīgi 163 m2 un 126 m2 platībā. Otrais stāvs, kas ieguvis nosaukumu “Radošais stāvs”, tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem – tas būs ar plašu virtuvi kopīgai tējas tasei, lugu lasījumiem vai jaunu ideju radīšanai. Savukārt pagraba stāvā paredzēta moderna darbnīca.

JRT projekta budžets ir 31 miljons eiro, no tā būvniecības budžets ir 21 miljons eiro, bet pārējos izdevumus veido būvuzraudzība, tehnoloģijas un aprīkojums, kā arī ārvalstu ekspertu darbs.

Ieskatu virtuālajā tūrē var gūt šeit:

Komentāri (1)

A.Zagorskis 16.09.2018. 16.54

Forši! Man ļoti patīk!
Pēc pirmās noskatīšanās prieks par saglabātajām lampām zālē un sliežu piekaramā krāna ietērpšanu stikla tunelī. Noteikti vēl daudz citu sīku detaļu vērtējamas, bet to atstāšu baudai realitātē.
Malači, perfekts darbs!!! Arī pati vizualizācija teicama!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu