ZZS testē vēlētāju attieksmi par sadarbību ar "Saskaņu" • IR.lv

ZZS testē vēlētāju attieksmi par sadarbību ar “Saskaņu”

42
ZZS pārstāvji - Edgars Tavars (no kreisās), Armands Krauze un ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) sabiedriskās domas aptaujā pārbauda savu vēlētāju attieksmi pret ZZS iespējamo sadarbību ar Saskaņu, žurnālam “Ir”  apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

“Šī konkrētā aptauja tiek veikta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Tikai vienā apgabalā,” sacīja Brigmanis, apstiprinot, ka ZZS apmaksā šādu Latvijas faktu aptauju. Kurš konkrēti apvienībā to ir pasūtījis un kādu iemeslu dēļ, Brigmanis nespēja paskaidrot. “Mums ir tā īpatnība, ka mūsu vēlēšanu kampaņas notiek pa vēlēšanu apgabaliem, kā varbūt esat ievērojuši. Šajā konkrētajā gadījumā tā ir Kurzemes iekšējā lieta, kādus aptaujas jautājumus viņi liek,” sacīja Brigmanis.

Viņš pats kategoriski noliedz, ka jebkad varētu atbalstīt ZZS valdību ar Saskaņu. “Es pat pateiktu vairāk — ja kaut kādā abstraktā veidā, kam es nedodu pat procentu iespējamības, ZZS varētu piekrist iet [kopā ar Saskaņu], tad es personīgi izstātos no ZZS,” sacīja Brigmanis.

Uz jautājumu, kurš tad apvienībā varētu zināt, kāpēc ZZS pasūtījusi šādu aptauju, Brigmanis aicināja sazināties ar Kurzemes apgabala pirmo numuru — Gundaru Daudzi.

Taču Daudze “Ir” pavestīja, ka neko par šādu aptauju nezinot. Turklāt viņš pauda neapmierinātību ar medijos plaši izskanējušo citātu no viņa intervijas Rīga TV24 augusta beigās, kur Daudze pieļāvis ZZS sadarbību ar Saskaņu. “Nevajag izraut no teksta, johaidī arārā to, ko es neesmu teicis! Vajag apskatīties oriģinālā, nevis to idiotismu, ko ir samontējusi Latvijas Televīzija.”

Daudze skaidro, ka esot pārprasts — viņš runājis par sadarbību ar Saskaņu parlamentā, kas jau šobrīd notiek, savukārt valdību ar Saskaņu neatbalstītu. “ZZS viedoklis, un es esmu komandas cilvēks, es tam pilnīgi piekrītu — mēs šobrīd neizskatam nekādas koalīcijas vai sadarbības iespējas ar Saskaņu valdībā.”

Neko par vēlētāju aptauju nezināja arī ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš arī izslēdz ZZS un Saskaņas sadarbību valdībā 13. Saeimā jebkādās formās.

Vai šādas aptaujas veikšana tomēr neliecina, ka politiskajā spēkā ir pretrunas par šo jautājumu? “Nu, cilvēkiem varbūt vienkārši ir interese šādu tēmu uzrunāt, es nezinu, kāpēc viņi to uzdeva, es tiešām nezinu,” sacīja Brigmanis.

Komentāri (42)

Aivars B. 07.09.2018. 16.10

Nav jau tikai Kurzemē un tikai ZZS. Piemēram Delfos nesen bija raksts, kur viens Lemberga žurnālists priecīgs skaitīja % , cik lielu pārsvaru vēlēšanās iegūšot Saskaņa + ZZS + KPVLV. Arī izskatījās pēc lasītāju reakcijas testēšanas.
Jau berzē rokas ZZS un Kaimiņš, kā kopā ar Saskaņu valdīs Latvijā. Ka tikai par agru nepriecājas. Ceru, ka latviešiem pietiks prāta par šīm partijām nebalsot.

+6
0
Atbildēt

1

    QAnon > Aivars B. 07.09.2018. 17.47

    Satraucies, zatļerast, ka čekas pidarasiem brauc prom sile un staļinistiem – rusistiem nespīd tikt valdošā koalīcijā? Par KPVLV es nelikšu ķīlā savu galvu, bet par čekas projektiem: JV, JKP un Par, es esmu absolūti pārliecināts, ka to prokremlisko izdzimteņu uzdevums, ir nolaist latviešu valsti kanalizācijā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Sskaisle 07.09.2018. 15.29

un tomēr – vai tad ulme nav bijušais čekas aģents?

vai zaļajā partijā cilvēki ar sirdsapziņu un godaprātu vispār nav?

http://www.delfi.lv/news/national/politics/ulme-gatavs-ienemt-klavina-vietu-saeima.d?id=50368537&com=1&reg=0&no=0&s=1

+5
0
Atbildēt

0

vvilums 07.09.2018. 14.31

“ja ….. ZZS varētu piekrist iet [kopā ar Saskaņu], tad es personīgi izstātos no ZZS”.
Pensionēšanas vecums jums jau sen Brigmaņa kungs, varētu arī godam atstāt politisko skatuvi.
http://www.la.lv/atis-klimovics-nav-iemesla-no-saskanas-gaidit-kaut-ko-atskirigu-ka-no-janukovica/

+4
0
Atbildēt

1

    vvilums > vvilums 07.09.2018. 15.06

    Testiņš Kurzemē varētu būt liktenīgs Latvijas valstij, bet tā kā lembim “cilpa savelkas” viņa padauzām jādara viss iespējamais. SC,ZZS koalīcija varētu pietiekami sastrādāt lai “putniņš izlidotu brīvībā”

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu