Zilonis un muša • IR.lv

Zilonis un muša

2
Aivars Ozoliņš

Kļaviņa kompensāciju skandāls liek apšaubīt KNAB neatkarību

Kā izskatās zilonis, kas izpūsts no mušas, pašlaik mēģina izstāstīt premjerministrs Māris Kučinskis, kas skandālu par informācijas noplūdi apvienības biedra Askolda Kļaviņa transporta kompensāciju lietā nupat stājies salīdzināt ar šādu būtni. Taču spārni šādam kustonim ir, tātad sekas var būt tālejošas.

Jāatgādina, ko premjerministrs uzskata par mušu. 21. jūnijā KNAB lūdza Saeimu izdot kratīšanai Zaļo un Zemnieku savienības deputātu Kļaviņu. Taču par gaidāmajām nepatikšanām viņu jau 15. maijā telefoniski brīdināja Latvijas Zaļās partijas biedrs, bijušais premjerministrs Indulis Emsis, kas šādu informāciju, kā pats teica Kļaviņam, ieguvis iepriekšējā dienā Saeimā, kur 14. maijā ZZS spriests par Kļaviņa gaidāmajām problēmām ar kompensācijām. Kučinskis nenoliedz, ka paudis apvienības kolēģiem bažas par Kļaviņa nonākšanu vēlēšanu sarakstā. Bet par KNAB interesi par Kļaviņa kompensācijām Kučinskis acīmredzot uzzinājis no KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes.

Droši vien premjerministrs uzskata to visu par sīkumu tāpēc, ka, pirmkārt, Kļaviņa pārdeklarēšanās uz Liepāju, lai varētu transporta kompensācijās saņemt 13 tūkstošus eiro, tiešām var šķist nieks, salīdzinot, piemēram, ar Šlesera un Lemberga savulaik Rīdzenē apspriestajām vai šobrīd citās istabās par daudzus simtus miljonu vērtiem projektiem zīmētajām shēmām.

Otrkārt, kā uzsver Kučinskis un Straume, informācijas noplūde nav traucējusi Kļaviņa lietas izmeklēšanai. Nudien, Kļaviņš, pat zinādams par KNAB izmeklēšanu, nevarēja noslēpt saņemtās kompensācijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu