VIDEO: Audēja Ilze Mailīte Ērgļos: “Latvija ir kā koris ar piecām balsīm” • IR.lv

VIDEO: Audēja Ilze Mailīte Ērgļos: “Latvija ir kā koris ar piecām balsīm”

Audēja Ilze Mailīte. Publicitātes foto

“Man dažreiz liekas, ka stelles ir dzīvas. Tās vai nu pieņem cilvēku, vai nepieņem. Ja tu esi pacietīgs un neatlaidīgs, tās tevi pieņems. Jāauž ir viskautkas, lai būtu dažādība, bet man ir milzīgs prieks par saviem trīs tautastērpiem,” stāsta audēja Ilze Mailīte Ērgļos.

“Mēs esam interesanti, jo esam ļoti dažādi. Esmu izvēlējusies iet šo ceļu, jo gribu būt citādāka. Es vēlos, lai mēs pieņemtu viens otru, tādus, kādi mēs esam, un nenosodītu tos, kuri dara mazliet savādāk. Katram ir ideja un katam ir doma par to, kā viņš dzīvos tālāk,” ir pārliecināta Ilze.

“Man Latvija ir kā koris ar piecām balsīm, kur ik pa reizei kāds pārstāvis iznāktu priekšā un kļūtu par diriģentu – savureiz Kurzeme, savureiz Zemgale, savureiz Latgale, savureiz Sēlija un savureiz Vidzeme,” saka Ilze.

“Es esmu cilvēks, kuram ir svarīgi būt savā vietā. Būt Latvijā, Vidzemē un Ērgļos man ir ļoti, ļoti svarīgi. Mana vīzija ir, ka Latvijā ir lieli, skaisti un bagāti reģioni, kuri nes tālāk un glabā savas vērtības.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100. dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu