Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas


ATMIŅAS.
OTOMĀRS KALPIŅŠ. SĀĻUMĀ. RAGACIEMA JŪRAS KARAĻA STĀSTS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Vērtīga kultūrvēsturiska liecība par dzīvi piekrastes zvejnieku ciemos 20.—21. gadsimtā. Atmiņu autors bijis zvejnieks, bet viņa atmiņas ir sakārtojusi radiniece — vēsturniece un publiciste, žurnāla Domuzīme galvenā redaktore Rudīte Kalpiņa. Vizuālo daļu veido tā laika spilgtākie fotomateriāli par zvejnieku dzīvi. Apgāda cena 13,50 €.


ARHITEKTŪRA.
THE ARCHITECTURE OF TOGETHER AND APART. IZDEVĒJS LATVIJAS JAUNĀ TEĀTRA INSTITŪTS. Grāmata, tāpat kā Latvijas ekspozīcija Venēcijas biennālē, pievēršas daudzdzīvokļu namu arhitektūrai, apskatot to plašākā politiskā, ekonomiskā, sociālā un ekoloģiskā kontekstā. Nopērkama grāmatnīcās Mr. Page un Robert’s Books, galerijā Istaba un LNB Draugu telpā, Jaunā teātra institūta birojā. Apgāda cena 20 €.


ROMĀNS.
IRSA SIGURDARDOTIRA. DNS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Skarbs, drūms, bet reizē arī dzīvespriecīgs un atjautīgs detektīvs, kas iesāk trīs romānu ciklu, kura centrā ir izmeklētājs Huldars un psiholoģe Freija. Viss sākas ar jaunas sievietes slepkavību, un vienīgā lieciniece ir nonāvētās septiņus gadus vecā meitiņa. Slepkava atstāj šifrētas ziņas un nedomā apstāties. Drīz seko vēl viena vardarbīga nāve. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 17,98 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu