Pieci interesanti koncerti augustā • IR.lv

Pieci interesanti koncerti augustā

Kristiāns Vernike (no kreisās), Inga Šļubovska-Kancēviča, Stīvens Leitons un Matīss Čudars. Publicitātes un LETA foto
Dāvis Eņģelis speciāli Ir

Vasarnīca Gorā, Pulenks Pēterbaznīcā, sievietes ērģeļmūzikā, mežragi Liepājā, Sansusī Aknīstē

25. augustā Sv. Pētera baznīcā
Koris Latvija, diriģents Stīvens Leitons (Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls)

18. augustā sāksies 21. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls, un ar vērā ņemamiem koncertiem tas iestiepsies septembra sākumā. Izmantojiet iespēju: dodieties uz Sv. Pētera baznīcu, lai paklausītos kori Latvija kopmuzicēšanā ar Latvijā gaidītu viesi, Baltijas mūzikas entuziastu (tā viņš pats sevi aprakstījis intervijā) un pasaulē pieprasīto, dāsni apbalvoto britu diriģentu Stīvenu Leitonu. Viens no viņa domubiedriem Latvijā līdzās Uģim Prauliņam esot Ēriks Ešenvalds. Koncertā izskanēs debesskaistās Pulenka motetes, Franka Martēna Mesa un Ešenvalda Viltus saules.

5. augustā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā
Sievietes ērģeļmūzikas pasaulē. Ērģelniece Ligita Sneibe, soprāns Inga Šļubovska-Kancēviča (Cēsu Mākslas festivāls)

Viens no interesantākajiem muzikālajiem iemesliem augustā doties uz Cēsīm ir konceptuāla programma, kurā varēs vienkopus dzirdēt, kā balsij un ērģelēm mūziku rakstījušas dažādu paaudžu kompozīcijas meistares — Maija Einfelde, Santa Ratniece, Selga Mence, Lūcija Garūta, Indra Riše, Dzintra Kurme-Gedroica un pati ērģelniece Ligita Sneibe. Jau no šiem vārdiem secināms, ka mūzika būs daudzveidīga kā promenāde, kur katrs solis tiek sperts citā pilsētā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu