Infografika: Krievijas ietekmes zona • IR.lv

Infografika: Krievijas ietekmes zona

2
ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiekas Helsinkos. Foto: AP/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien gandrīz divas stundas aizvadīja pārrunās aiz slēgtām durvīm Somijas prezidenta pilī Helsinkos, un tās beidzās bez kopīga paziņojuma vai dokumenta parakstīšanas.

Preses konferencē Tramps apgalvoja, ka Krievijai neesot bijis iemesla iejaukties ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. Taču Trampa teiktais ir pretrunā ar ASV izlūkdienesta ziņojumu. Dienu vēlāk Tramps savus izteikumus laboja, skaidrojot to ar pārteikšanos vārda “būtu” vietā pasakot “nebūtu”.

Pēc šīs tikšanās sekoja Trampa nākamais solis – viņš instruējis savu nacionālās drošības padomnieku Džonu Boltonu uzaicināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apmeklēt Vašingtonu šogad rudenī, tviterī paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

“@POTUS (ASV presidents) Helsinkos piekrita darba līmeņa dialoga turpināšanai starp abu valstu drošības padomju darbiniekiem. Prezidents Tramps lūdza @AmbJohnBolton (Džonu Boltonu) uzaicināt prezidentu Putinu uz Vašingtonu rudenī, un šīs diskusijas jau notiek,” tvītoja Sandersa trīs dienas pēc Trampa un Putina tikšanās Helsinkos.

Tikmēr Putins kā veiksmīgu raksturojis nule kā Helsinkos notikušo samitu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. “Būtu naivi cerēt, ka problēmas, kas krājušās vairāku gadu garumā, tiks atrisinātas dažu stundu laikā,” tiekoties ar Krievijas vēstniekiem un pastāvīgajiem pārstāvjiem, sacīja Putins, vēsta ziņu aģentūra TASS. “Neraugoties uz to, es uzskatu, ka ceļš pozitīvu pārmaiņu virzienā ir sākts,” viņš piebilda. “Tikšanās bija kopumā veiksmīga, tā noveda pie vairākām pozitīvām vienošanām,” Putina teikto citē ziņu aģentūra “RIA Novosti”.

Komentāri (2)

Aivars B. 21.07.2018. 19.27

Teritorija jau liela, naftas un gāzes vadi daudz. Bet pasaules mērogā Krievijas ekonomikas daļa sarūk, nu jau ir vairs tikai kādi 2,5%. Pie tam tā nav moderna ekonomika, bāzējas uz naftu un gāzi. Un pašlaik Krievijas iekšpolitikā kritisks moments – jāpalielina pensijas vecums un jāceļ nodokļi, citas izejas vairs nav. Šādā brīdī tas šovs ar Trampu ļoti noder, lai celtu Putina reitingus un novērstu tautas domas no pensijām.

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Aivars B. 21.07.2018. 21.19

    Ja būtu 2,5%, krievs jau būtu iebrucis Kazahstānā. Putina reitingam noder jebkas, jo dzimtļaudis ēd visu, ko tiem iekrauj trauciņā. Kiseļ TV un Solovjinnij Pomjot pasniegs jebkuru notikumu pareizā gaismā un rakursā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu