Nacionālas nozīmes objekts • IR.lv

Nacionālas nozīmes objekts

3
Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina. Zīmējums – Ernests Kļaviņš
Māra Miķelsone

Akustiskā koncertzāle Rīgu padarītu par cienījamu klasiskās mūzikas pieturas punktu Eiropā, uzskata Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina

Franču bulanžēriju Cadets de Gascogne iepretī Bastejkalnam par mūsu tikšanās vietu izraugās pati Indra Lūkina — kruasānu ceptuve atrodas ērtā vietā pilsētas centrā un Indrai patīk tās īpašnieka biznesa filozofija, par kuru viņa lasījusi žurnālā Ir. Proti, ražošanā izmantot Latvijas izejvielas.

Mūsu tikšanās iemesls gan nav kruasāni, bet 10. jūlijā valdībā pieņemtais lēmums sākt darbu pie nacionālās koncertzāles būvniecības projekta. Kultūras ministrijai uzdots līdz 4. decembrim valdībā iesniegt konceptuālo ziņojumu par akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu sadarbībā ar Rīgas domi uz pašvaldības īpašumā esošas zemes pilsētas centrā. Tajā būtu jāietver informācija par koncertzāles apsaimniekošanas modeli (paredzot arī konferenču funkciju), projekta īstenošanas termiņiem, novietojuma un finansēšanas pamatojums.

«Ja Rīgu uzskatām par Eiropas kultūras pilsētu, tad akustiskā koncertzāle ir viena no tās sastāvdaļām. Tā būtu pamatformula,» pieeju projektam definē Nacionālā simfoniskā orķestra direktore un Rīgas koncertzāles biedrības vadītāja Indra Lūkina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu