Atceries nākotni • IR.lv

Atceries nākotni

4
Nellija Ločmele

Tukši balti krēsli, pavisam 298, rindojās pie Krievijas vēstniecības Hāgā, un vienkāršs plakāts prasīja taisnīgumu MH17 upuriem. Nogalināto ģimenes tā atgādināja par Krievijas atbildību pasažieru lidmašīnas notriekšanā virs Ukrainas, ko pārliecinoši pierādījusi starptautiska izmeklēšana, bet Putina režīms turpina noliegt.

Tieši dienu pirms MH17 traģēdijas ceturtās gadskārtas Helsinkos notika Krievijas vadoņa Putina tikšanās ar ASV prezidentu Trampu. Konstruktīva, uzsvēra Tramps. Putins smaidot piekrita.

Sarunās neatradās vieta ne MH17, ne citu korumpētā un asiņainā Kremļa režīma upuru aizstāvībai — apspriedes detaļas nav zināmas, bet preses konferencē Tramps pat nespēja aizstāvēt savas valsts dienestus, kas atklājuši Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās. Tā vietā viņš citēja Putinu, kurš Krievijas vainu noliedz.

Es esmu berlīnietis — prezidents Kenedijs aukstā kara laikā brīdināja Kremli un atgādināja pasaulei ASV vērtības. Es stāvu ar jums nesaraujamā brīvības ķēdē — prezidents Klintons pēc Baltijas valstu atjaunošanas teica Rīgā. Bet Tramps Helsinkos lūdza nerakņāties pagātnē un iet uz gaišo nākotni. Muļķīgi smaidot, viņš pieņēma dāvanu — futbolbumbu —, kas Putina rokās vairāk atgādina nevis Pasaules kausa stafetes nodošanu, bet FIFA korupciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu