ZZS neparakstīs "Jaunās Vienotības" memorandu par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām • IR.lv

ZZS neparakstīs “Jaunās Vienotības” memorandu par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām

32
Saeimas deputāts, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neparakstīs “Jaunās Vienotības” virzīto memorandu “par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām”, jo šādā “Jaunās Vienotības” solī vairāk tiek saskatīts populisms, intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze” sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis uzsvēra, ka ZZS nākamo valdību pēc Saeimas vēlēšanām vēlētos veidot ar Nacionālo apvienību (NA), kas izslēdz jebkādas spekulācijas par sadarbību ar “Saskaņu” valdībā.

“Jā, atsevišķās pašvaldībās ZZS ir koalīcijā ar “Saskaņu” un arī Saeimā dažreiz balsojumos pozīcija sakrīt, bet koalīcijas nebūs. Šobrīd es to redzu vairāk kā populistisku soli no “Vienotības” puses, ņemot vērā, ka vēl nav skaidrs, vai tā vispār iekļūs nākamajā Saeimā,” sacīja Brigmanis un piebilda, ka tad, ja NA gribētu ar mums parakstīt vienošanos, ka kopā tiek veidots nākamās valdības kodols, tad ZZS to izdarītu.

Jūnija beigās vairākas partijas pieļāva iespēju atbalstīt “Jaunās Vienotības” memorandu “par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām”. Latvijas Reģionu apvienība (LRA) gan paziņoja, ka neparakstīs memorandu. Citiem politiskajiem spēkiem vēl paredzēts spriest par šo jautājumu.

NA priekšsēdētaja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka partija vienmēr paudusi, ka nesadarbosies ar prokremliskajiem spēkiem. Lai arī “Jaunās Vienotības” aicinājumam varētu būt populistiska pieskaņa, NA to varētu atbalstīt, ja mērķis ir iezīmēt politiskos spēkus, kas varētu veidot valdību bez partijas “Saskaņa”.

Savukārt LRA pārstāvju sapulce pieņēma lēmumu neparakstīt memorandu, jo šo dokumentu vērtē kā pārāk vispārīgu, kas nenovelk “sarkano līniju” sadarbībai ar partiju “Saskaņa”. “LRA skaidri definē, ka pēc Saeimas vēlēšanām nesadarbosies ar tādām partijām kā “Saskaņa” un Latvijas Krievu savienība, kā arī citiem prokremliski vai prokrieviski orientētiem politiskajiem spēkiem,” teikts politiskā spēka paziņojumā.

Jaunās konservatīvās partijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns sacīja, ka partija ir atsaukusies “Jaunās Vienotības” ierosinājumam un plāno iesniegt savus priekšlikumus memorandam.

Savukārt apvienības “Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts teica, ka šis jautājums vēl tiks vērtēts, tomēr viņam nešķiet, ka “Jaunā Vienotība” mēģina piedāvāt kaut ko jaunu un būtisku. Pavļuts uzskata, ka “Jaunā Vienotība” šādi mēģina pievērst sev uzmanību priekšvēlēšanu laikā, bet “šādi pliki pakti” neko nemainot politiskajā ainavā, ņemot vērā partiju jau pausto par nesadarbošanos ar prokremliskajiem spēkiem.

Partijas “Progresīvie” memoranda piedāvājumu pašlaik apspriež partijas biedri un lēmumu par to paredzēts pieņemt valdes sēdē.

“Jaunā Vienotība” nosūtīja partijām aicinājumu pirms 13. Saeimas vēlēšanām vienoties “par nesadarbošanos ar prokremliskām partijām”. “Jaunās Vienotības” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš teica, ka aicina līdzīgi domājošus politiskos spēkus pirms 13. Saeimas vēlēšanām pievienoties memorandam, kurā partijas vienojas par skaidru atbalstu proeiropeiskai, demokrātiskai, tiesiskas valsts vērtībās balstītai politikai, apliecinot pašreizējā Latvijas ģeopolitiskā kursa nemainīgumu.

Komentāri (32)

vvilums 17.07.2018. 08.54

Par prokremliskām partijām un viņu drauģeļiem nedrīkst balsot.

+4
0
Atbildēt

2

    Sskaisle > vvilums 17.07.2018. 09.45

    ko te kladzini ,kremļa vista – tev taču pateica, ka vismaz ZZS sadarbosies, naciķi kā vienmēr metīs līkumus – pateiks, ka nesadarbosies, parakstīs 101 papīru, ka nē, bet tikko šiem piesolīs konkrētu summu , tā sadarbosies tā , ka skanēs pāri jūrai

    – ausis mazgāt un vispār – mazāties vajag viļum tu tāds!

    +2
    -3
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 17.07.2018. 09.57

    Pilnam komplektam Jaunā Vienotība (vecais LC) vēl varēja aicināt latviskās partijas parakstīt memorandu par tikumību un pret pedofīliju.

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > altinyildiz 17.07.2018. 10.04

    pr tikumību un pret pedofīliju jau NA cīnās – remļa metodēm , protams

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 17.07.2018. 11.00

    Tavējie un “remlis” ir kā vienas olas dvīņi
    https://www.youtube.com/watch?v=qcQ0g7ggcck

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > vvilums 17.07.2018. 10.50

    Un viņu drauģeļiem nedrīkst balsot.
    ————-
    Derētu palasīt “Par!” un “progresīvo” programmas… Vai tur nekas nav teikts par “sabiedrības šķelšanas nepieļaujamību”?

    0
    -1
    Atbildēt

    2

    tonijs > andrejs 17.07.2018. 12.09

    Jauki, ka tu popularizē Par un Progresīvo programmas – šīs apvienības noteikti ir saprātīgas izvēles nākamās Saeimas vēlēšanās. Priecājos, ka pat tu beidzot esi sapratis, ka partijas, kas savu politiku balsta uz sabiedrības šķelšanu (piemēram, Nacionālā apvienība), ir populistiskas, neproduktīvas, pat kaitīgas un kalpo tikai vēlētāju muļķošanai, lai nodrošinātu vietu pie siles to vadoņiem un viņiem pietuvinātajām personām.

    +1
    -1
    Atbildēt

    3

    kolpants > tonijs 17.07.2018. 16.06

    Можно подумать, что школьная реформа в исполнении Единства была направлена на настоящую интеграцию.
    И не в твоем ли недавнем комментарии ты восхищался, как однажды Пабрик в небольшом латвийском городке возмущался “что это такое, русских тут мало, знают латышский, и все равно между собой по-русски говорят”.
    Одна надежда-это ты с иронией писал о Пабрике.
    Что касается самой партии “за”, после принятия в нее Пабрика и выдвижения его в кандидаты на должность премьер министра эта партия из моего возможного списка уже точно вычеркнута, только утвердив решение голосовать за Жданок.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    QAnon > tonijs 17.07.2018. 12.59

    Privilēģiju gādāšana nelegāliem imigrantiem, WWII noziegumu mantiniekiem, NKVDešņiku atvasēm, nekādi neveicina sabiedrības saliedēšanu. Gluži otrādi tas tikai provocē tos fašistiskos izdzimteņus uz jaunām nelietībām pret latviešu valsti.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > tonijs 17.07.2018. 18.27

    partijas, kas savu politiku balsta uz sabiedrības šķelšanu, ir populistiskas
    ——-
    Tu par šo Jaunās vienotības memorandu runā? Vai ne?
    Kā redzi, zaļzemnieki negrib šķelt

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > andrejs 17.07.2018. 19.03

    Tā kā manam viedoklim iebilst gan Ždanokas, gan Dzintara vēlētājs, es secinu, ka mans viedoklis ir centrisks un līdz ar to arī pareizs.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    andrejs > tonijs 17.07.2018. 23.06

    Līdz šim laikam tā arī neesi neko bildis par J Vienotības priekšlikumu nesadarboties ar prokrieviskām partījām… Labs tas JV memorands, vai nava? 😊

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > andrejs 18.07.2018. 07.43

    Ja JV ierosina nesadarboties ar prokrieviskām partijām, piemēram, Nacionālo apvienību, tad es šādu priekšlikumu atbalstu.

    0
    -1
    Atbildēt

    2

    Vahamurka > tonijs 18.07.2018. 11.12

    Protama lieta,viseiropejiskākā parija mums taču ir Saskaņa,vai ne?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > tonijs 18.07.2018. 18.07

    Ja JV ierosina nesadarboties ar prokrieviskām partijām, tad es šādu priekšlikumu atbalstu.
    ———-
    Līdz šim domāju, ka liberasti ir rusofīli, izrādās, ka esat rusofobi.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Haralds Elceris > andrejs 03.08.2018. 13.49

    liberas†i ir pideras†ofīli!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Haralds Elceris > andrejs 03.08.2018. 13.47

    pieejanmas. bet “PAR” gandrīz vieni vienīgi no grimstoša kuģa pamukuši žurkas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.šveiks 18.07.2018. 07.56

brigmanis nekad nav pārtraucis ticēt komonizma ideāliem , izbijis kompartijas sekretārs vienmēr gatavs atkal būt savā vietā

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 17.07.2018. 10.47

Jancīgs tas virsraksts…
LRa un Paristi arī neparakstīs. Bet laikam jau IRša saimnieki par to nekad nav šaubījušies

+2
-1
Atbildēt

2

    QAnon > andrejs 17.07.2018. 11.05

    Pašcieņas nemaz nav, ka jākampj katrā pamestā kaulā? Atceries teicienu: “neskatieties manos darbos, paklausieties manis vārdos”

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > andrejs 17.07.2018. 15.06

    andrejs uz naciķu tusu atskrējis – kā redzi viss pa vecam –

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu