Būs rudenī! • IR.lv

Būs rudenī!

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto — Edmunds Brencis
Indra Sprance

Cik policistu vajag Latvijā un kā gudrāk tērēt valsts resursus izmeklēšanai — uz šiem jautājumiem iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atbildes vēl tikai sola, toties par kontrabandas «jumtu» gatavs atbildēt tūlīt

Priekšvēlēšanu interviju sērijā ar valdības locekļiem — iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība), kurš nozares vadībā atrodas kopš 2011. gada. Lai arī tiesībsargu darbs naudas atmazgāšanas apkarošanā ir viens no Latvijas vājajiem posmiem Eiropas Padomes komisijas  Moneyval novērtējumā un gandrīz puse Valsts policijā ierosināto kriminālprocesu tiek izbeigti noilguma dēļ, ministrs nepiekrīt, ka policijas darba kvalitāte gadu gaitā būtu pasliktinājusies.

Pēc maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības jūs teicāt, ka nepieļausiet, ka Latvijā noteikumus diktē organizētā noziedzība. Cik tālu ir izmeklēšana — kas ir paveikts, par ko varat runāt?
Izdarīts ļoti liels apjoms sākotnējo darbību. Ir saņemts ļoti daudz informācijas no iedzīvotājiem — gan no video reģistratoriem, gan cita. Aptaujāti 200 cilvēki, 50 jau nopratināti kā liecinieki, notiek elektroniskās informācijas apstrāde. Reāli šī būs pirmā sestdiena un svētdiena, kad izmeklētāji varēs doties mājās pie ģimenēm (intervija notiek piektdien, 6. jūlijā, — red.).

[Slepkavības izmeklēšanā savāktās informācijas] apjoms ļaus virzīties tajā virzienā, kas ir saistīts tieši ar pašu izpildīšanu. Protams, paliek versijas par motīvu. Pamatā tiek vērtēta saistība ar viņa uzņēmējdarbību, pašlaik [nevar] konkrēti pateikt, ka Valsts policija ir izvēlējusies vienu versiju. Bet ir starptautiskā sadarbība sākta ar Lietuvu, Igauniju, Vāciju. Darām visu, lai maksimāli ātri tiktu šim noziegumam uz pēdām.

Vai slepkavības izpildītāji varētu būt nākuši vai saistīti ar Čečeniju, kadiroviešu režīmu?
Pašlaik par režīmiem es nevarētu runāt. Par tautībām arī ne. Mēs atstrādājam virkni versiju, bet pateikt, ka tas ir kaut kāds režīms, konkrēta valsts — nē, to nevaram.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu