Žurnāls: Rimšēvičs pārtraucis klusumu kukuļošanas apsūdzībā • IR.lv

Žurnāls: Rimšēvičs pārtraucis klusumu kukuļošanas apsūdzībā

11
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

250 000 eiro liela kukuļa saņemšanā apsūdzētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir tas informācijas sniedzējs prokuratūrai, lai šajā lietā varētu turpināties pirmstiesas izmeklēšana. To trešdienas rītā žurnālam Ir īsi apstiprināja Rimšēvičs, atsūtot īsziņu: “Esmu iesniedzis skaidrus pierādījumus, kas atspēko aizdomas! Vairāk nedrīkstu komentēt!”

Prokurore Viorika Jirgena jūnija beigās izvirzīja apsūdzības Rimšēvičam un šīs kukuļņemšanas atbalstītājam, uzņēmējam Mārim Martinsonam.

Viņa arī apstiprināja, ka kriminālprocesu, kura ietvaros tagad apsūdzēts Rimšēvičs un Martinsons, KNAB ierosināja šā gada februārī pēc divu Trasta komercbankas (TKB) akcionāru iesnieguma par viņu pašu veiktu kukuļdošanu 2010. un 2013. gadā. Lai arī prokurore vārdus nesauc, publiski jau izskanējis, ka tie varētu būt lielākais bankas īpašnieks Igors Buimisters un mazākuma akcionārs, arī bijušais valdes loceklis Viktors Ziemelis, kura iespējamo lomu naudas atmazgāšanas shēmās jau kopš 2015. gada izmeklē policija. Abi pēc šīs labprātīgās atzīšanās ir atbrīvoti no kriminālatbildības par kukuļdošanu, jo šādu iespēju paredz likums.

Žurnāls raksta, ka Rimšēviču baņķieri kukuļojuši, lai viņš palīdzētu bankas komunikācijā ar finanšu uzraugu FKTK. Viens no kukuļiem bija Rimšēviča izklaides brauciens uz Kamčatku 2010. gadā, kura fotogrāfiju publicēja ziņu aģentūra AP. Ar tādu pašu mērķi, bet daudz lielākā mērogā, notikusi arī otra kukuļošanas epizode — pusmiljons eiro norunāts un puse šīs summas saņemta 2013. gadā.

Prokurore Jirgena Ir apstiprināja, ka starp pierādījumiem ir arī 2013. gadā notikušas sarunas, kuras KNAB operatīvās izstrādes ietvaros likumīgi noklausījies. Neoficiāli Ir zināms, ka runa ir par Rimšēviča un Martinsona sarunām kādā pirtī, kur apspriesti ne tikai kukuļi, bet arī citi temati. Salīdzinājumā ar šīm sarunām «Rīdzenes sarunas būtu saucamas par bērnudārza pikniku parkā», Ir saka bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (11)

Z Livmane 05.07.2018. 10.18

Cerēsim, ka beidzot atbildīgie tiks sodīti..

+3
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Z Livmane 05.07.2018. 10.18

    atbildīgie? !

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 05.07.2018. 10.54

    Rimšēvičs un viņa banda. Cerams, ka nāks gaismā arī politiķu vārdi, kas viņu piesedza.

    +4
    -1
    Atbildēt

    2

    lno > tonijs 07.07.2018. 07.29

    Kas tad nu, Tonij? Vai tad IR ar saviem atbalstītājiem nekladzināja, ka Rimšēvičs ir vienīgais, kam var uzticēties un tagad bandīts? Vienotībai taču nederēja arī šī VK vadītāja, Tiesībsargs u.c.. Ja esi palicis vienīgais no V atbalstitājiem, tad vajag skaidrot pārējiem kā OIK un Āfrikas imigranti stimulē tautsaimniecību. Ir taču uzkrāta pieredze no TUA laikiem:):):)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > tonijs 05.07.2018. 11.28

    Pats nekas nenāks. Ja kādam ir interese, nav grūti uzzināt, kuri izdzimteņi bija pie varas, kad tas komjaunatnes mūdzis tika iecelts par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku, par prezidentu un kad tika pārvēlēts amatā. Ja jaunā ASV administrācija nebūtu, pagaidām viegli, iespērusi pa kremļa mīksto pavēderi, mūsu prokremlisko kleptokrātiju un sodomiju, Rimševičs bezgalīgi būtu palicis pie siles.

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > altinyildiz 05.07.2018. 11.40

    tavi naciķi arī ir pie vainas altinyildiz – tas nu ir absolūti skaidrs
    Tonij – es uz Tevi paļaujos šodien:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 05.07.2018. 12.01

    Nu jau gan te rihtīgs ķīselis galvā, ja LC un Vienotības morālos kropļus un pidarasus esi ieskaitījusi “naciķos”. Tie par nacionālistiem arī pēc miljons gadiem nevarētu kļūt, jo to “evolūcija”, kā to redzējām ar Vj.Dombrovska un Maķisa gadījumiem, iet pretējā virzienā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    QAnon > Dusma 05.07.2018. 14.11

    Eļementarno, Vatson! Vai tad nezini, ka pirms 5 gadiem valdību vadīja ļumīgs bankrotējis morālais kroplis, čekas un Krievijas organizētās noziedzības kājslauķis, Savicka apteksne, bet ASV tad pie varas bija Pirmais Pederastu prezidents, Putina mauķele? Ir sākušies globāli pārmaiņu procesi, kas latviešu valsts un tautas nīdējiem nepatiks, bet daļai tie beigsies letāli.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Dusma 05.07.2018. 13.48

    to , ka dārgu ārzemju ceļojumu dāvināšana valsts amatpersonām un ierēdņiem esot izplatīta lieta – to pat meža zaķi zinot ….

    es pat no saviem lauku radiem tādas runas esmu dzirdējusi …

    bet vai tad nu sab un knab un vp pati sevi vētīs – kontrolēs, tiesās un sodīs – tad jau zemeslode pārstās griezties …

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Lāsma Kalnozola 06.07.2018. 11.50

Kaut kā nešķiet normāla situācija, ka līdz plašsaziņas līdzekļiem nonāk šāda informācija. Ar to var sačakarēt visu procesu. Nez, kurmis KNAB vai tomēr prokuratūrā?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu