Stipri kā ozoli • IR.lv

Stipri kā ozoli

7
Foto — Billijs Locs, no privātā arhīva
Gunita Nagle

Kā dzīvo ģimene, kurā aug desmit bērni? Brīnišķīgi! Baiba un Māris Ozoli reiz apzināti pieņēma lēmumu veidot kuplu ģimeni, un ar katru bērnu tā kļuva aizvien stiprāka

Kad nesen Jelgavas jaunā grupa Cryin’White sarīkoja sava pirmā videoklipa prezentāciju, Kreklu kroga pagalmā kopā ar vasaras saules apreibinātiem jauniešiem bija arī Ozolu ģimene. Dēls Matīss grupā spēlē taustiņinstrumentus, divi jaunākie brāļi un māsa piedalījās videoklipa veidošanā, vecākais brālis Jēkabs ir grupas menedžeris.

Taču tā ir tikai daļa no Ozolu jaunākās paaudzes. Kopā viņi ir desmit: Jēkabs ir arhitektūras students, Matīss ir viens no labākajiem kanoe airētājiem Latvijā, Marta darbojas Spīdolas ģimnāzijā skolēnu parlamentā, Kārlis un Ernests trenējas futbolā, Anna — vieglatlētikā, Gustavam patīk zīmēt, pašiem mazākajiem talanti vēl ir atklājami.

Bērni ir gājuši mūzikas skolās, dejojuši tautas deju kolektīvos, izcilo sekmju dēļ atzīti par savas skolas lepnumu. Bet galvenais — viņi ir priecīgi. Kā Baibai un Mārim, šo desmit bērnu mammai un tētim, ir izdevies to panākt?

Sapnis par ģimeni

Katru no desmit bērniem Baiba (41) un Māris (43) gaidīja ienākam pasaulē un mīl tā, it kā viņš būtu viens vienīgais. Viņi ilgi var stāstīt par katru atvasi. Atbildes uz jautājumiem par atpūtu un laiku sev kā izlijuša dzīvsudraba pilieni satek atpakaļ pie bērniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu