Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Iemesti pasaulē

Publisks filmu seanss jeb avant première pirms oficiālās pirmizrādes ir Latvijā reti piekopta prakse. Taču šoreiz producentes un režisores Antras Cilinskas dokumentālo filmu par trimdas mākslinieku Imantu Tilleru šādā veidā varēs noskatīties vairākus mēnešus pirms filmas pirmizrādes rudenī. Filma veidota kā mākslinieka portrets, kurā iemūžināta darbu radīšana.

5. jūlijā kinoteātrī Splendid Palace plkst. 19.

Autentisks brīvdabas kino vakars

Kultūras telpa Autentika sāk brīvdabas kino seansu ciklu. Pirmā, bezmaksas seansa filmas izvēle notikuma Facebook šķirklī raksta sagatavošanas brīdī ir nodota balsošanai —
izvēle starp spožo pseidodokumentālo komēdiju par vampīru ikdienu Kas notiek krēslā (What We Do In the Shadows), melno absurda komēdiju Swiss Army Man un jauneklīgu mistrojumu starp krimināldrāmu un pieaugšanas stāstu Vai viegli būt jaunam un bez atbildības (Young Offenders). Katrs no šiem darbiem ir pozitīvi huligāniska komēdija, ko patīkami redzēt vairāk nekā vienu reizi.

6. jūlijā kultūras telpā Autentika, Bruņinieku ielā 2, plkst. 23.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu