Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Ar Dziesmu un deju svētku karogu cildināšanu, virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu sākās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Dziesmu karos labākie bija kori Kamēr…, Dziedonis, Spīgo un Erelbe. Aptuveni septiņas stundas svētdien ilga vairāk nekā 1900 kolektīvu svētku dalībnieku gājiens Rīgas centrā, kurā 1,8 km līdz Skonto hallei mēroja pāri par 40 000 dalībnieku.

SVF misijas vadītāja Iva Petrova pirmdien paziņoja, ka ABLV bankas dēļ SVF samazinājis Latvijas IKP izaugsmes prognozi no 4% uz 3,7%. Latvijai jāveic stingras darbības finanšu sistēmas reputācijas atjaunošanai.

Prokuratūra pagājušajā nedēļā sāka kriminālvajāšanu pret kukuļošanā apsūdzēto Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Lēmums pieņemts pēc KNAB iesnieguma. Rimšēviču apsūdz par kukuļņemšanu, bet Martinsonu par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Lietu sāka pēc divu vārdā nenosauktu AS Trasta komercbanka akcionāru iesnieguma par 500 000 eiro liela kukuļa pieprasīšanu divās daļās. Par šo pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu