VIDEO: Elīna Lieljukse Pāvilostā: “Laime ir ceļš” • IR.lv

VIDEO: Elīna Lieljukse Pāvilostā: “Laime ir ceļš”

Elīna Lieljukse. Publicitātes foto

“Man kā sievietei operatorei sevi ir ļoti jāpierāda ar darbiem. Mani neņems tikai tādēļ, ka ir forša tehnika un esmu izmācījusies. Mani interesē dabiskais, dokumentālais un īstais. Ir video, kurus montēju un uztveru emocijas, kas nāk no nofilmētajiem cilvēkiem. Tas man ļoti patīk,” saka Elīna Lieljukse no Pāvilostas, kura filmē un montē video.

“Laime nav galamērķis. Laime ir ceļš uz mērķi. Jābūt laimīgam un pateicīgam par to, ko tu dari šajā dienā. Tu nezini, kas notiks rīt. Vienmēr taču ir kaut kas, par ko pateikties. Tu esi dzīvs, tu elpo. Tev var nebūt kurpes kājās, bet tev varbūt ir kaut kas cits,” saka Elīna.

“Esmu ļoti laimīga, ka esmu Latvijā un īpaši šeit, Pāvilostā. Esmu dzimusi un augusi pie jūras. Visur meklēju horizontu un plašumu, jo tas mani nomierina. Man ļoti patīk Pāvilostas smarža – jūras sāļums, smiltis, sūnas un priedes. Tā ir ļoti liela vērtība – novērtēt to, kur tu esi, un arī būt noderīgam tai vietai, kurā esi,” – tā Elīna Lieljukse.

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu