CAA izmeklēs “airBaltic” Parīzes reisa laikā pieļauto drošības pārkāpumu • IR.lv

CAA izmeklēs “airBaltic” Parīzes reisa laikā pieļauto drošības pārkāpumu

Lidmašīna Starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Zane Bitere, LETA

Izmeklēs,  kā pieļauts drošības pārkāpums, kura dēļ “airBaltic” ceturtdienas reiss uz Parīzi bija spiests mainīt kursu un atgriezties Rīgā, vēstīja LNT ziņas.  

“airBaltic” rakstiskā paziņojumā LNT ziņām skaidroja, ka iekāpšanas laikā tikuši sajaukti divi tranzīta pasažieri. Kavējuši abi, vienam bijusi nododamā bagāža, otram tikai rokas. Tas, ka lidmašīnā atrodas bagāža, kuras īpašnieks lidmašīnā nav iekāpis, konstatēts tikai pēc lidojuma uzsākšanas. Tāpēc nolemts atgriezties Rīgā un tā kā nokavējušais pasažieris vēl bijis lidostā, viņš uzņemts uz klāja.

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) šo incidentu izmeklēs – tās direktors Māris Gorodcovs LNT ziņām norādīja, ka šādi gadījumi notiekot ārkārtīgi reti un viņš neatminoties, kad tāds būtu noticis Rīgā: “Pēc gadījuma, kad pasažieris, piereģistrējot savu bagāžu, pats uz reisu neieradās, un viņa soma atradās lidmašīnā bez viņa paša klātbūtnes un tur bija ievietots spridzeklis, visā pasaulē tika izmainīti standarti. Šādos gadījumos aviosabiedrības spiestas “pieturēt” reisu un gaidīt šos kavētājus, pretējā gadījumā viņa soma lidmašīnā ir jāatrod un jānoņem no reisa.”

Virszemes apkalpošanu lidostā veic uzņēmums “Havas Latvia”, kura vadītājs Simons Zitcers LNT ziņām norādīja, ka sākta iekšējā izmeklēšana un pagaidām vēl neesot skaidrs, kurš notikušajā varētu būt vainojams: “Lai varētu vērtēt atbildību, ir jānonāk līdz padziļinātas izmeklēšanas rezultātiem. Iekāpšanas process lidmašīnā ir komplicēts. Domāju, ka visiem ir skaidrs, ko nozīmē bez pieskatīšanas atstāta manta ne tikai lidostās, autoostās, jebkurā sabiedriskā vietā.”

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu