Marita un Juris Redisoni, saderinājās 2013. gada Dziesmusvētkos • IR.lv

Marita un Juris Redisoni, saderinājās 2013. gada Dziesmusvētkos

Maritai un Jurim dziesmu un deju svētku laiks ir īpašs. Iepriekšējos svētkos Juris mīļoto bildināja, jūlija sākumā viņi atzīmēs kāzu ceturto jubileju. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leščinska

Kāzas nosvinētas. Bērni paaugušies. Mainījuši dzīvesvietu. Marita un Juris uzskaita, kas noticis kopš iepriekšējiem dziesmu un deju svētkiem. Tajos Juris sadūšojās un, palīdzot pārējiem jauniešu deju kolektīva dalībniekiem, no tribīnes Daugavas stadionā uzdeva lielo jautājumu: «Marita, precamies?» Lapas, uz kurām pa burtam šie vārdi bija uzrakstīti, joprojām noglabātas abu mājās. Nu Marita no Miltes kļuvusi par Redisoni. «Kā tad es viena paliktu Milte?» Vēl pirms kāzām smējušies, ka vismaz kaķis jānosauc viņas uzvārdā, lai ģimenē būtu līdzsvars.

Laiks pirms šiem Dziesmusvētkiem abiem ir saspringts. Koncerti un mēģinājumi dažādās Latvijas pilsētās. Tērvetniekus izdodas satikt vēlā sestdienas vakarā, kad noslēdzies deju koncerts Dobeles estrādē. Marita joprojām dejo Tērvetes kolektīvā Avots, savukārt Juris jauniešu kolektīvu nomainījis pret Penkules kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu Sadancis. Viņa ir dzimusi tērvetniece, viņš ieprecējies. «Tērvetes himnai jau dziedu līdzi,» Juris smejas. Pirms četriem gadiem kāzas abi svinēja sievas dzimtas mājās.

Šogad svētku laikā pāris varēs svinēt dubultjubileju — 3. jūlijā paies pieci gadi kopš bildinājuma, bet dienu vēlāk — kāzu gadadiena. Jurim spilgtākais noteikti bija bildinājums. «Bija jau traki, bet tiku tam pāri.» Uztraukums liels. Topošajai sievai, ieraugot Juri tribīnē, sākumā nemaz nebija skaidrs, par ko būs runa. Kaut arī abi svētku laikā dzīvojuši vienā skolā, blakus klasēs, Marita par Jura plānu pat nenojauta. Taču viņai vēl spilgtāk par bildinājumu atmiņā iespiedušās kāzas. Sākumā tās gribējuši pavisam klusas, bet vedēji pacentās. «Mums bija vienkāršas un foršas lauku kāzas. Pat vairāk, nekā gribējām,» stāsta Juris.

Redisoni ir kopā jau 11 gadus. Arī pāra bērni — desmit gadus vecā Elīna un piecgadnieks Edgars dzimuši Dziesmusvētku gados. «Šogad nav paredzēts,» smejas Marita. Šajos svētkos katrs kolektīvs dzīvos citā skolā, tāpēc kāzu gadadienas svinības Redisoni vēl nav izplānojuši. «Gan jau atradīsim laiku,» saka vīrs. «Mēģinājuma laikā stadionā,» smaidot piebilst sieva.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu