Vēlēšanu kāposti • IR.lv

Vēlēšanu kāposti

Aivars Ozoliņš

Latvijas nākotnei svarīgu jautājumu vietā diskutējam par viltus mocekļiem

Jāņi aizvadīti «pietiekami nemierīgi», gandarīti secinājuši ātrās palīdzības mediķi vai drīzāk ziņu rakstītāji, kuriem negadījumi ir dienišķā maize. Pieci aizrijušies Līgo šašlika ēdāji viņiem šķita pietiekami labs rādītājs varbūt tāpēc, ka par nemierīguma kvotas izpildīšanu īsi pirms svētkiem bija parūpējies KNAB. Divi kratīšanai izdoti Saeimas deputāti divās dienās ir gana daudz nemieram, kaut gan tikai izmeklētāji varbūt zina, vai ar to pietiks.

Un uzreiz priekšvēlēšanu diskusiju telpā dominējošo «Saskaņa valdībā» troksni papildināja «sistēmas upuru» vaimanas un lamāšanās. Abi temati pašlaik kļuvuši par galvenajiem šašlikiem vēlēšanu ēdienkartē.

20. jūnija rītā KNAB izmeklētāji Saeimā pie dzeramā ūdens mucas aizturēja deputātu Artusu Kaimiņu (KPV LV), kuru kolēģi deputāti brīdi pirms tam bija atļāvuši izdot kratīšanai. Nākamās dienas vakarā Saeima atļāva kratīt deputātu Askoldu Kļaviņu (ZZS), kuram arī nācās doties līdzi izmeklētājiem uz jauno KNAB mītni turpat netālu Citadeles ielā.

Sakratītie reaģēja ļoti atšķirīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu