Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Koalīcijas partijas pirmdien vienojās rast kompromisu par izglītības reformām. Tas paredz kompetencēs balstīta satura ieviešanu, bet vairs neskatīt jautājumu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Jaunā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu nolemts sākt gadu vēlāk — no 2020. gada.

Par atbilstošāko VID ģenerāldirektora amata kandidātu konkursa komisija izvirzīja bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu. Par viņa kandidatūru nākamnedēļ lems valdība.

Latvijas Banka vakantajā padomes locekļa amatā lūdz Saeimu apstiprināt Swedbank galveno ekonomistu Mārtiņu Kazāku. Pirmdien koalīcijas partijas kandidatūru uzskatīja par atbilstošu. Padomes locekļa vieta ir vakanta, jo Saeima neapstiprināja Edvardu Kušneru uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

Pagājušajā nedēļā agrā rītā pie Meža kapiem nošāva maksātnespējas administratoru Mārtiņu Bunkus. Policija uzskata, ka slepkavība bija iepriekš ļoti rūpīgi plānota un saistīta ar Bunkus profesionālo darbību. Iespējams, uzbrucēji bija vismaz divi cilvēki. Bunkus noslepkavots ar automātisko šaujamieroci, slepkavībā izmantotais auto pēc tam pamests un sadedzināts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu