Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Eiropas Komisija pirmdien ierosināja ES aizliegt plastmasas šķīvjus un salmiņus, vates kociņus un daudzus citus plastmasas izstrādājumus. Tas noteikts, lai cīnītos ar atkritumu daudzumu jūrās. Dalībvalstīm būs arī jāpanāk, lai patērētāji izprot vienreizlietojamu plastmasas izstrādājumu un zvejas rīku drazas negatīvās sekas dabai. EK vēlas līdz 2025. gadam panākt, lai ES dalībvalstis savāc 90% no plastmasas pudelēm.

Itālijā gaidāmas jaunas vēlēšanas, jo Pieczvaigžņu kustības (M5S) premjera amata kandidāts Džuzepe Konte svētdien atteicās veidot valdību pēc tam, kad prezidents Serdžo Matarella noraidīja viņa kandidātu finanšu ministra amatam. Pirmdien prezidents valdības veidošanu uzticēja bijušajam SVF ekonomistam Karlo Kotarelli.

2014. gada jūlijā virs Austrumukrainas Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnu ar 298 cilvēkiem notrieca Krievijas bruņoto spēku Kurskas 53. pretgaisa aizsardzības brigādes raķešu iekārta Buk. To secināja piecu valstu izmeklēšanas grupa. Tā nosauca arī raķetes numuru un precīzu maršrutu, kā no Kurskas raķete tika nogādāta līdz Doņeckas apgabalam. Izmeklētājiem aizdomās turēto saraksts sarucis no aptuveni 100 līdz «dažiem desmitiem», bet uzvārdus viņi pagaidām nenosauca.

Turpmāk Krievijas gāzes gigants Gazprom nodrošinās brīvu gāzes plūsmu par konkurētspējīgām cenām Centrāleiropas un Austrumeiropas gāzes tirgos. Par to paziņoja EK konkurences komisāre Vestagere. Krievijas dabasgāzes uzņēmums bija apsūdzēts par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu ES dalībvalstīs. Šoreiz EK nav uzlikusi Krievijas uzņēmumam naudas sodu, kā tas noticis citos gadījumos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu