Jaunais prieks • IR.lv

Jaunais prieks

Rodrigo Ābols. Foto — Jēkabs Kalvelis, Picture Agency
Ieva Alberte

Pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvijas hokeja izlase atgriezās pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, iegūstot 8. vietu. Spoži nospēlēja trīs jaunās hokeja cerības: Rūdolfs Balcers, Rodrigo Ābols un Kristiāns Rubīns

Viens no labākajiem pasaules čempionātiem vēsturē. Tā par Latvijas izlases spēli saka hokeja komentētājs Anatolijs Kreipāns. Lai arī iepriekš Latvija vairākkārt ierindojusies arī 7. vietā, «izpildījums šogad bija fantastisks». «Nospēlējām kā līdzīgs ar līdzīgu ar pasaules topa komandām: Ameriku, Kanādu un Zviedriju. Uzvarējām Vāciju, olimpisko vicečempioni nupat Phjončhanā.» Kreipāns slavē jauno hokeja maiņu, virknēdams divdesmitgadnieku vārdus. Puišus raksturojot lietišķums un nosvērtība. «Kopējais komandas noskaņojums bija labs. Nesen radiointervijā man [izlases treneris] Artis Ābols teica, ka Bobs Hārtlijs jau nemāca neko tādu, ko puiši nezinātu, taču spēj iedvest tādu pārliecību par saviem spēkiem, ka viņi var izdarīt vairāk, nekā paši domā,» par izlases galveno treneri saka Kreipāns.

Jaunā maiņa. Jaunais prieks. Lai izvēlētos trīs hokejistus šim rakstam, paiet ilgs laiks, jo jauno un talantīgo izlasē šogad tiešām daudz. Pēc vairāku Latvijas hokeja pazinēju un žurnālistu aptaujāšanas top trijnieks ar tiem, kas ir jau labi pastrādājuši čempionātā, bet nākotnē gaidāms vēl vairāk: Rūdolfs Balcers, Kristiāns Rubīns un Rodrigo Ābols.

Aicināts īsi raksturot puišus, Kreipāns saka: «Balceram ir ātras rokas, citādi tādu golu pret Norvēģiju nevarētu iesist. Ziemeļamerikas otrās specīgākās hokeja līgas rezultatīvs spēlētājs. Rubīns man bija vislielākais pārsteigums turnīrā: nākdamas no junioru līgas, ar večiem tā pa īstam tikai tagad uzspēlēja. Liels gan augumā, gan prātā. Gudrs spēlētājs. Ābols ir tikpat inteliģents čalis kā tēvs. Spēlēt, ja tēvs ir viens no treneriem, varētu būt psiholoģiski grūti, taču viņš tika galā. Rodrigo ir centra uzbrucējs, un viņa maiņa bija labākā: Balcers un Ķēniņš.»

Nevarēja aizmigt

Uzbrucējam Rodrigo Ābolam (22) šis bija trešais pasaules čempionāts, un beidzot viņš sevi parādīja, gūstot vārtus pret Norvēģiju. Rodrigo tētis Artis Ābols ir Latvijas izlases treneris un bijušais izlases spēlētājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu