Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Hans Solo: Zvaigžņu karu stāsts
Kristīne Simsone

oooc Hans Solo: Zvaigžņu karu stāsts / Solo: A Star Wars Story. Nepamet sajūta, ka Džordža Lūkasa iedibinātās franšīzes papildinājumi tiek radīti ar vienu domu — lai Zvaigžņu karu sāgā «iesvaidītu» jauno paaudzi: rau, filma ar pavisam «svaigām» zvaigznēm: Emīliju Klārku un Eldenu Ērenreihu. Cita skaidrojuma filmas uzcītīgajai kārei vētīt ikoniskā un savulaik Harisona Forda spēlētā varoņa personības šķautnes un ar tām saistītās lietas nav. Taču, jo spēcīgāk filma mēģina sērijas vēsturiskās detaļas skaidrot, jo tālāk savā stāstniecībā tā aizplūst no Zvaigžņu karu mitoloģijas. Taču Rona Hovarda filma tomēr ir saistošs izklaides kino. Kino no 25. maija.

oooo Baltu ciltis. Informatīvi monumentāls dokumentālais vēstījums, kas ar inscenējumu palīdzību mērķtiecīgi skatītāju ved cauri 13. gadsimta baltu sentautu paražām un likteņiem; darbu, starp citu, konsultējis ducis vēsturnieku. Lai arī brāļu Raita un Laura Ābeļu filma savā stāstījumā lielākoties ietur didaktisku toni, vēstījuma iedzīvināšanai izmantotie vizuālie materiāli, kā arī objektīvais dažādu dzīves aspektu atainojums Baltu ciltīm piešķir raupjākas un līdz ar to intriģējošākas un krāšņākas tekstūras. Vērtīgi, saistoši un līdz vīlītei perfekcionistiski. Kino no 16. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu