Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pērn Latvijā ēnu ekonomika ir pieaugusi un sasniedza 22% no IKP. Mūsu valstī joprojām ir vislielākais ēnu ekonomikas īpatsvars Baltijā. Galvenā problēma ir aplokšņu algas, teikts Rīgas Ekonomikas augstskolas pētījumā par ēnu ekonomiku. Augusi arī Latvijas ekonomika. Pētniekus satrauc, ka augošas ekonomikas gadījumā ēnu ekonomika nesamazinās, kas būtu tikai normāli.

Ārvalstu klientu noguldījumi šogad pirmajā ceturksnī samazinājās par 27,1% jeb 2,2 miljardiem eiro, informēja FKTK.

Izglītības ministrija un eksperti ir nobažījušies, ka Saeimā var ievilkties izglītības reformai nepieciešamo grozījumu pieņemšana. Tie būtu jāpieņem līdz Jāņiem, bet priekšlikumus 2. lasījumam var iesniegt līdz 28. maijam. Reforma paredz jaunu izglītības standartu izstrādi un mācību sākšanu 1. klasē no sešu gadu vecuma.

Finansējuma trūkuma dēļ apturēta jaunu dalībnieku uzņemšana programmā Iespējamā misija, kas palīdz skolām piesaistīt jaunus un talantīgus skolotājus. Organizācija balstās uz ziedojumiem, bet jaunā nodokļu politika nestimulē uzņēmējus ziedot. Iepriekš uzņēmums saņēma 85% ieņēmuma nodokļa atvieglojumus no ziedotās summas, tagad izdevīgāk visu peļņu investēt savā attīstībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu