Pārāk saldā patiesība • IR.lv

Pārāk saldā patiesība

Čili ar maltu gaļu
Māris Diņģelis

Par cukura ligu Amerikā, pāris veselīgiem ēšanas principiem un «godalgām bagāta čili» recepti

Paga, paga, es pārklausījos? Vai tiešām nupat reklāmā tika cildināts jauns produkts — piens bez cukura?! Es nemaz nezināju, ka parastā pienā ir parasts cukurs. Nācās ņemt palīgā Google.

Izrādās, cukurs pienā tik tiešām ir, taču tas ir daudziem labi zināmā laktoze. Ja amerikāņu televīzijā rādītās reklāmas nolūks bija pārsteigt un pievērst uzmanību, tad tā savu mērķi patiešām sasniedza. Tomēr tūlīt pat mani pārņēma apmuļķota cilvēka sajūta, jo kāds centās mani iebiedēt ar kaut ko lieku vecajā labajā govs pienā.

Tālāka urdīšanās internetā atklāja, ka reklamētā Fairlife vidējā cena Amerikā ir 2,9 dolāri (2,3 eiro) litrā, kas ir uz pusi dārgāk nekā parasts piens un pat dārgāk par sertificētu bioloģisko lauksaimniecību produktu.

Vēl lielāks pārsteigums bija uzzināt, ka piena biznesā ar šo «bezcukura» preci ir metusies Coca-Cola Company, kas tajā pašā laikā nekautrējas iemaisīt deviņas tējkarotes cukura klasiskās kolas skārdenē. Jāpiebilst, ka viņu bezcukura ideja tūlīt pat izgaist otrajā populārākajā Fairlife līnijas produktā — tā dēvētajā šokolādes pienā. Vienā glāzē ir trīs tējkarotes cukura. Tā teikt, no govs bēga, cukurniedrēs ieskrēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu