Prieka un garšu bizness • IR.lv

Prieka un garšu bizness

Liene Vilnīte, SIA Lienes Vilnītes izdevniecība īpašniece. Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Ieva Jakone

Televīzijas raidījumi, recepšu žurnāls, kulinārijas grāmatas un «garšīgas» reklāmas — kā Lienes Vilnītes satura aģentūrā Tapt ēdiens kļūst pievilcīgs un dullas idejas izvēršas skaistos piedzīvojumos

Lidostas darbinieku streika dēļ reiss tika pārcelts, un viņa pārradās Rīgā tikai puspiecos no rīta, bet jau dažas stundas vēlāk Liene Vilnīte smaidīga sagaida mani satura aģentūras Tapt telpās Bruņinieku ielā. Mājīgā, sarkani krāsotā koka ēkā, ko no pilsētas kņadas norobežo zaļojošs pagalms. Tieši kaimiņos ir arī žurnāla Ir redakcija, un patiesībā Lieni mūsu komanda pazīst jau sen — kādreiz kopā strādājām laikrakstā Diena, bet vēlāk kalām plānus Ir radīšanai.

Tapt īpašniecē enerģija kūsā pat pēc negulētas nakts. Iznesam ārā krēslus un apsēžamies sarunai zem kupla ievu krūma, kura baltie ziedi pie stiprākas vēja pūsmas nobirst pār mums kā rotājums uz kūkas.

Tapt darbu centrā lielākoties ir ēdiens un garšas. Te top dažādi radoši risinājumi gan reklāmai, gan pašu veidotiem produktiem — recepšu žurnālam Pie Galda, televīzijas raidījumiem un kulinārijas grāmatām. «Mēs protam izdarīt tā, lai ēdiens izskatītos pievilcīgs, mēs vienkārši protam taisīt garšīgu saturu,» saka Liene.

Ar entuziasmu un ideju

Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmuma apgrozījums ik gadu ir būtiski audzis. Šogad varētu būt jau pusmiljons eiro, viņa rēķina. Lienes lielā enerģija atspoguļojas arī uzņēmumā, kas rosās tik daudzās sfērās. Izdod recepšu žurnālu, producē vairākus televīzijas raidījumus, izdod kulinārijas grāmatas un gatavo dažādas vizuālas un audiovizuālas reklāmas, lielākoties par un ap ēdienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu