Ieilgušās paģiras • IR.lv

Ieilgušās paģiras

Brexit atbalstītāju protesta akcija Anglijas dienvidaustrumos 8. aprīlī. Viņus saniknoja valdības lēmums arī pēc formālās izstāšanās no ES turpināt ievērot Eiropas kopējo zivju zvejas politiku, kas regulē nozvejas kvotas. Foto — AFP/LETA
Stīvens Kāsls, © The New York Times News Service

Vai Lielbritānija vēlreiz balsos par izstāšanos vai palikšanu ES? Šāda varbūtība palielinās

Līdzīgi pārējam vēlētāju vairākumam Anglijas ziemeļos arī Mančestras piepilsētā Salfordā dzīvojošais Alans Vods balsoja par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. Lielākās bažas radīja imigrācija, skaidro vīrietis. Taču pēdējā laikā, redzot savas valdības klupienus izstāšanās sarunu procesā, Vudam radušās pamatotas aizdomas, ka kopumā britu ekonomika tomēr varētu izrādīties cietēja. Un arvien biežāk viņš sācis uzdod sev jautājumu — varbūt mana izvēle bija nepareiza?

«Godīgi sakot, es aizvien netieku skaidrībā, vai tas bija pareizs vai kļūdains lēmums,» ēdot gaļas pīrāgu un frī kartupeļus kafejnīcā Yum Yum, atzīstas vīrietis. «Tolaik es neapjautu, cik nozīmīga visa šī lieta izvērtīsies,» piebilst 54 gadus vecais Vuds, kura pamatdarbs ir suņu mācīšana. «Ja tiktu rīkots vēl viens balsojums, daudzi cilvēki mainītu savas domas un nobalsotu par palikšanu.»

Brokastu vietā blakus monotonai autostrādei pie Vuda galdiņa bija piesēdis Lielbritānijas parlamenta Lordu palātas loceklis Endrū Adoniss. 55 gadus vecais politiķis tagad aktīvi apceļo valsts daļas, kas balsoja par izstāšanos no ES, lai censtos pārliecināt vēlētājus padomāt par šo jautājumu vēlreiz.

Ne visas sarunas Adonisam sanāk tik gludas. Bārā strādājošais kafejnīcas darbinieks Derens Failds (46) lepni paziņo, ka joprojām ir kaislīgs Brexit atbalstītājs, jo Eiropas Savienība ir «tas pats komunisms, tikai jaunās un skaistākās apenēs».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu