Eiropas nauda brīnumiem • IR.lv

Eiropas nauda brīnumiem

10
Īpašā «strukturētā» ūdens reklāmas Rīgas ielās
Ieva Jakone

Pie dāsna Eiropas Sociālā fonda atbalsta ticis strukturētā ūdens tirgotājs Memory Water, kas algos invalīdus, lai pārdotu «9995 pozitīvās frekvences» saņēmušu ūdeni. Atbildīgā ministrija pseidozinātnes atbalstīšanā problēmu nesaskata — viss esot pēc noteikumiem

Ar strukturēto ūdeni ir tāpat kā ar homeopātiju — ir, kam palīdz, ir, kam nepalīdz, sarunā ar Ir paziņo uzņēmuma Memory Water valdes loceklis Jānis Pļaviņš. Viņš ir pārliecināts, ka ūdenim piemīt atmiņa un tas saglabā saņemto pozitīvo enerģiju. Šāda ūdens izplatīšana ir Memory Water bizness — tas tiek reklamēts Rīgas ielās, un īpašā bukletā to iesaka pat Saeimas deputāte Inguna Sudraba. Ūdens nopērkams gan internetā, gan veikalos, piemēram, 0,75 l pudele maksā 85 centus.

Fiziķis šo ūdens strukturēšanu sauc par pseidozinātniskām pasakām, kas līdzinās stāstiem par laumiņu asarām, taču nesen šis bizness saņēmis būtisku atbalstu no valsts. Ar Labklājības ministrijas vēlību Memory Water 22. martā noslēdzis līgumu par 133,2 tūkstošus eiro lielu Eiropas Sociālā fonda finansējumu sociālās uzņēmējdarbības attīstīšanai. Naudu uzņēmums plāno tērēt, nolīgstot darbā deviņas personas ar invaliditāti, kas telefoniski piesaistīs uzņēmumam jaunus klientus un strādās ūdens ražotnē Daugmalē. Plānota arī jaunas iekārtas iegāde, lai automatizētu ražošanas procesu.

Maģiskie kristāli

Memory Water ūdens tiek pumpēts no 50 metrus dziļa artēziskā urbuma Ķekavas novadā. Tad pēc caurplūdes principa izvadīts cauri kādai īpašai iekārtai, kas darbojas bez ķimikālijām un elektrības. Šajā iekārtā, ko Pļaviņš vienkāršoti nosauc par bunduli, uz ūdeni iedarbojoties augsts un zems spiediens, tas tiek savirpuļots 10,6534 reižu, saņem 9995 pozitīvās frekvences, arī Saules un Mēness frekvenci, uzskaita Jānis Pļaviņš, kad tiekamies Memory Water birojā Rīgas centrā.  Kalsnais, 37 gadus vecais vīrietis izstaro mieru, telpā jūtama spēcīga vīraka smarža. «Efekts no virpuļošanas ir tas, ka ūdens attīra visu negatīvo informāciju,» skaidro Pļaviņš.

Jautāju — ja ūdens nāk no pazemes avota, kā tas ir ticis pie negatīvas informācijas? «Es piekrītu, ka droši vien nav ticis, bet tas nav par sliktu,» saka Pļaviņš. Ja ūdeni attīra no negatīvās informācijas un sapilda pudelēs, vai vēlāk to nevar ietekmēt veikala plauktā? «Noteikti ietekmē, tāpēc katras pudeles iekšpusē uzrakstīts «gratitude and love» (pateicība un mīlestība — angļu val.). Tie ir vārdi, kas rada visskaistākos kristālus,» Pļaviņam ir atbilde arī uz manu nākamo jautājumu. No kurienes ūdens bundulī dabū visas tās frekvences? «Godīgi sakot, nezinu. Acīmredzot tas ir zinātniski gana vienkārši un nav nemaz tik sarežģīti,» Pļaviņš vaļsirdīgi atzīst, vienlaikus uzsverot, ka pats nav zinātnieks, tāpēc sīkākas atbildes iesaka meklēt virknē interneta avotu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu